Ilvekselle ja TPS:lle apuja Pohjois-Amerikasta

23.9.2019
Ilvekselle ja TPS:lle apuja Pohjois-Amerikasta

Arttu Ruotsalainen (vas.) ja Tony Sund palaavat Liigaan.

Ilveksen ja TPS:n kokoonpanot vahvistuvat, kun NHL:stä pelipaikkaa hakeneet hyökkääjä Arttu Ruotsalainen ja puolustaja Tony Sund palaavat Liigaan.

Ilves vahvistui jo viime viikolla maalivahti Lukas Dostalilla. Nyt joukkueen viime kauden paras pistemies ja toukokuussa NHL-seura Buffalo Sabresin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt keskushyökkääjä Arttu Ruotsalainen tekee paluun Ilves-paitaan.

– Ruotsalainen on maajoukkuetason pelaaja, joka pystyy luisteluvoimaisena ja älykkäänä hyökkääjänä vaikuttamaan kenttätapahtumiin pelin jokaisella osa-alueella. Teemme seurana kaikkemme sen eteen, että Artun kehitys jatkuu Ilveksessä ja hän on vuoden päästä entistä valmiimpi ottamaan NHL-paikan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

* * *

Puolustaja Tony Sund liittyi TPS:n kokoonpanoon maanantaina. 24-vuotias Sund palaa TPS:ään San Jose Sharksin riveistä, jonne puolustaja teki viime keväänä sopimuksen.

– Tonylle on kaavailtu iso rooli meille täksi kaudeksi, joten on sanomattakin selvää, että olemme innoissamme saadessamme hänet takaisin, kertoo TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki TPS:n tiedotteessa.

Sund oli viime kaudella Liigan viidenneksi tehokkain puolustaja kirjaamalla Sportin paidassa 60 ottelussa pisteet 8+27=35.


---
Julkaisija: Antti Seppänen