Liiga perjantaina: Tappara yrittää jatkaa voittoputkeaan, Ilves metsästää avausvoittoa

20.9.2019
Liiga perjantaina: Tappara yrittää jatkaa voittoputkeaan, Ilves metsästää avausvoittoa

Tappara on toistaiseksi voittamaton. (Kuva: Saana Hakala)

Perjantaina Liigassa tahkotaan seitsemän ottelun kierros. Ilves ja Jukurit hakevat vielä kauden avausvoittoaan, Lukko yrittää horjuttaa voittamatonta Tapparaa ja TPS mittaa Pelicansin vireen.

HIFK - HPK
>> Kokoonpanot

HIFK aloitti kauden tappiolla Pelicansille, mutta sittemmin kurssi on kääntynyt, kun KalPa ja JYP ovat kaatuneet varsinaisen peliajan puitteissa. HIFK ei ole vielä mässäillyt maaleilla, sillä maaliero kolmen pelatun ottelun jälkeen on 6-6. Perjantaina stadilaisia vastaan asettuu hallitseva mestari HPK, jolla on pohjilla kaksi 2-3-tappiota ja yksi 3-2-voitto. SaiPasta Hämeenlinnaan siirtynyt Cody Kunyk on aloittanut vahvasti, mutta muuten joukkueen tehot ovat tulleet hieman yllättäviltä tahoilta. Viime kauden runkosarjassa 24 maalia tahkonnut Jere Innala on vielä kiikaritehoilla. Markus Nenonen on loukkaantumisen takia sivussa.

Ilves - Kärpät
>> Kokoonpanot

Ilveksen kauden alku on ollut vaikea, sillä joukkue on toistaiseksi ainoana 0 pisteen kerhossa. Kolmeen otteluun on omissa soinut peräti 13 kertaa, eikä maalivahti Ville Kolppanen yhdessä puolustuksen kanssa ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Murheenkryyninä on ollut varsinkin alivoimapeli, jossa joukkueen onnistumisprosentti on katastrofaalisen huono 40%. Tamperelaisilla ei ole perjantaina helppo paikka ottaa avausvoittoa, kun kaikki ottelunsa voittanut Kärpät saapuu Hakametsään. Tähtipelaajia pursuava oululaisryhmä ei ole esittänyt vielä ihmeitä, mutta taitotaso sekä rutiini ovat tuoneet tarvittavat voitot. Lukáš Dostál pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Ilveksen maalilla, Patrik Rybar puolestaan on Kärpiltä torjuntavuorossa.

Jukurit - KooKoo
>> Kokoonpanot

Joukkueet lähtevät iltaan varsin erilaisin tunnelmin. Siinä, missä Jukurit taisteli keskiviikkona pisteen Kärpiltä, otti KooKoo Sportilta kuokkaan peräti 2-7. Jukurien ulkomaalaishankinnoista Jakub Galvas on ottanut puolustuksessa isoa roolia ja hyökkääjistä niin Charles Sarault kuin Fredric Weigelkin ovat päässeet maalin makuun. KooKoo on päästänyt yhdessä Ilveksen kanssa eniten maaleja (13). Omassa päässä ropisee liian kovaan tahtiin ja viime kaudella hyvin TPS:n paidassa esiintyneen norjalaismaalivahti Henrik Haukelandin alku Kouvolassa on ollut haastava. Niilo Halonen aloittaakin tänään KooKoo:n maalilla. Jämäkkä puolustaminen on yksi perjantain ottelun avaintekijöistä, kun voitosta puhutaan.

KalPa - JYP
>> Kokoonpanot

JYP on kolmen pelatun ottelun jälkeen tasaisessa sarjataulukossa 7. sijalla. Tutut miehet ovat toimineet pisteiden takeena, kun Mikko Kalteva ja Jarkko Immonen miehittävät joukkueen sisäisen pörssin jaettua kärkitilaa. Eetu Laurikainen on toistaiseksi aloittanut kaikki ottelut JYPin maalilla, mutta perjantaina on Riku Heleniuksen torjuntavuoro. Erikoistilanteissa jyväskyläläisillä riittää vielä petrattavaa, sillä ylivoimapeli ei ole vielä maalia tuottanut ja alivoimakin on ollut heikkoa. KalPalle ottelu on vasta kauden kolmas. Aiemmissa mittelöissä Jukurit kaatui jatkoajalla, mitä seurasi niukka 1-2-tappio HIFK:lle. Kolmikko Mikko Nuutinen-Miikka Pitkänen-Alexander Ruuttu on ollut toistaiseksi joukkueen parhaimmistoa ja tehoja on tullut mukavasti.


Lukko - Tappara
>> Kokoonpanot

Raumalaisten kausi alkoi tappiolla Ässille, mutta tätä seurasivat voitot Ilveksestä ja Pelicansista. Lukon paketti vaikuttaisi olevan mukavasti kasassa. Tehoja on tullut laajalta rintamalta ja vielä, kun 0+0-tehoilla toistaiseksi seilaavat Eero Elo ja Toni Koivisto saavat onnistumisia, tekee vastustajalla tiukkaa puolustamisen kanssa. Loistavasti maalilla torjunut Oskari Setänen jatkaa myös perjantaina. Tappara on aloittanut kauden vahvasti. Joukkue on sarjataulukon kärkipaikalla ja pistepörssin kymmenen kärjessä on peräti viisi Tapparan pelaajaa. Ylivoimapeli on toiminut tehokkaasti, eikä sen pyörittäminen ole vain muutaman pelaajan varassa. Ässiä vastaan keskiviikkona nollapelin torjunut Michael Garteig ei jatka maalilla, vaan torjuntavuorossa on Christian Heljanko.

Pelicans - TPS
>> Kokoonpanot

Pelicans on toistaiseksi napsinut pisteitä jokaisesta pelaamastaan ottelusta. Tutkapari Janos Hari (0+5) -Juhamatti Aaltonen (3+1) on ollut vahvasti esillä ja löytänyt yhteisen sävelen, sillä Hari on syöttänyt jokaisen Aaltosen maaleista. Lisäksi lahtelaisten maalilla Tomi Karhunen on on ollut ilmiliekeissä, sillä 53 torjuntaa kohden kiekko on uponnut maaliin vain kerran. Pelicans-hyökkääjä Aleksi Mustonen pelaa perjantaina Liiga-uransa 300. ottelun. TPS on pelaamissaan kahdessa ottelussa hävinnyt Ässille ja voittanut Ilveksen. TPS-kapteeni Lauri Korpikoski on tällä kaudella viimein täydessä pelikunnossa ja pisteitä on syntynyt kahteen otteluun jo kolme.

SaiPa - Sport
>> Kokoonpanot

Kolmesta ottelusta yksi voitto ja kaksi tappiota. Siinä SaiPan rekordi toistaiseksi. Sportin tilillä on 1-3-tappio Kärpille ja 7-2-voitto KooKoo:ta vastaan. SaiPan johtavilta pelaajilta, kuten Tomas Zaborsky ja Teemu Ramstedt, tarvitaan tasaisempaa suorittamista, mikäli joukkue mielii taistella pisteistä. Vaasalaisleirissä kanadalaishankinta Chris DeSousa on aloittanut pirteästi. Tuloksen tekijöitä on löytynyt muutenkin mukavasti, sillä peräti kahdeksan eri pelaajaa on onnistunut maalinteossa. Sport voitti keskiviikkona KooKoo:n murskalukemin, joten potentiaalia löytyy.


---
Julkaisija: Markus Viljanen