Tapparan ja Kärppien voittokulku jatkui – Antti Erkinjuntille uran sadas maali

18.9.2019
Tapparan ja Kärppien voittokulku jatkui – Antti Erkinjuntille uran sadas maali

Tappara juhli keskiviikkona Porissa peräti viidesti. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Viikon avanneen keskiviikon Liiga-kierroksen voittajat olivat HIFK, HPK, TPS, Sport, Kärpät, Lukko ja Tappara. Voittokannassa pysyivät Tappara ja Kärpät, mutta täyttä pistemäärää ei ole kummallakaan. Sport vietti maalijuhlia Kouvolassa. Vaasalaisista Antti Erkinjuntti iski sadannen Liiga-maalinsa.

HIFK–JYP 4–2 (2–0, 2–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK otti keskiviikkona kauden ensimmäisestä kotiottelustaan täyden pistepotin. Koko kaudelle voitto oli HIFK:lle toinen. Helsinkiläisten osumista vastasivat kahdesti osunut Jere Sallinen sekä kertaalleen verkkoa heiluttaneet Thomas Nykopp ja Otto Paajanen. Salliselle ja Paajaselle osumat olivat ensimmäiset HIFK-paidassa. HIFK karkasi ottelussa neljän maalin karkumatkalle ennen kuin JYP sai maalihanat auki kokeneiden Jarkko Immosen ja Jani Tuppuraisen toimesta. Tämän lähemmäksi JYPin kiri ei kuitenkaan riittänyt. Tappio oli JYPille kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla.

HPK–SaiPa 3–2 (2–0, 0–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Hallitseva Suomen mestari HPK otti keskiviikkona kauden avausvoittonsa, kun SaiPa kaatui Pohjantähti Areenalla. Kotijoukkue karkasi ottelun 3–0-johtoasemaan Miro Ruokosen, Philippe Cornetin ja Elmeri Erosen maaleilla. Ruokoselle ja Eroselle maalit olivat jo kauden toiset. Kauden toisen tappionsa kokenut SaiPa nousi päätöserässä maalin päähän Santeri Virtasen ja Ville Vainikaisen maaleilla. Molemmilla joukkueilla on kasassa kolme pistettä.

Ilves–TPS 2–4 (0–1, 1–2, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS haki kauden avausvoittonsa keskiviikkona Hakametsästä ehjän vieraspelaamisen päätteeksi. Kotijoukkue Ilvekselle kauden alku on puolestaan ollut sysimusta. Tuloksena on ollut kolme tappiota, nolla pistettä ja yhteensä 13 päästettyä maalia. Hakametsässä TPS otti kahden maalin johdolla ylivoimaosumilla, kun Zach Budish ja kapteeni Lauri Korpikoski onnistuivat maalin edestä. TPS:n 1–3 ja 1–4-osumista vastasivat onnekkaasti osunut Santeri Lukka ja maalin edessä terävänä ollut Teemu Väyrynen. Ilveksen kavennusmaalit olivat Liiga-uransa ensimmäisen tehneen Eetu Päkkilän ja joukkueen ykköspistemiehen Joose Antosen (2+2) käsialaa.

KooKoo–Sport 2–7 (0–1, 2–5, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport murjoi keskiviikkona KooKoon tylyin lukemin. Vaasalaiset iskivät Kouvolassa peräti seitsemän maalia. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jossa Sport onnistui peräti viidesti. Sportilta löytyi viisi kahden pisteen miestä. He olivat pisteet 1+1 tehneet Turo Asplund, Chris DeSousa, Antti Erkinjuntti sekä kaksi syöttöpistettä merkkauttaneet Juho Liuksiala ja Valtteri Viljanen. Sportin Antti Erkinjuntille illan osuma oli juhlallisesti Liiga-uran sadas. Vaasalaisilta pitää mainita myös 0–2-maalin tehnyt Niko Kuiri, jolle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen. Sportille voitto oli kauden ensimmäinen. KooKoolle puolestaan tappio oli kauden toinen.

Kärpät–Jukurit 2–1 JA (0–1, 0–0, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit laittoi Kärpät keskiviikkona tiukille Oulussa ja nipisti mukaansa yhden arvokkaan pisteen. Ottelun avaustahdit iski Jukurien 19-vuotias puolustaja Alex Rindell. Osuma oli Rindellille Liiga-uran ensimmäinen. Kärpät nousi päätöserässä tasoihin Radek Koblizekin osumalla. Ajassa 48.55 syntyneen osuman myötä ottelu venyi jatkoajalle. Jatkoajalla sankariksi nousi Kärppien Shaun Heshka, joka ratkaisi ottelun ainoastaan minuutin ja viiden sekunnin pelin jälkeen. Voiton myötä Kärpät jatkaa voittojen tiellä kahdeksan pisteen saaliilla. Jukureille tappio oli kauden kolmas, tosin kaksi näistä on tullut jatkoajalla.

Pelicans–Lukko 1–2 VL (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans koki keskiviikkona kauden avaustappionsa, kun Lukko haki Lahdesta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Varsinaisella peliajalla Lukko siirtyi toisessa erässä johtoon Jonne Tammelan osumalla. Maali oli Tammelalle ensimmäinen Lukko-paidassa. Vahvasti kauden aloittanut Pelicans punnersi tasoihin ajassa 43.21, kun Juhamatti Aaltonen onnistui ohittamaan jälleen vahvan ottelun pelanneet Oskari Setäsen. Voittomaalikilpailun ainoa maalintekijä oli Lukon ruotsalaispuolustaja Robin Press. Voitto oli Lukolle kauden toinen. Raumalaisilla on kasassa yhteensä viisi pistettä ja lahtelaisilla seitsemän.

Ässät–Tappara 0–5 (0–1, 0–2, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara nousi keskiviikkona Liigan kärkipaikalle, kun tamperelaiset nollasivat Ässät Porissa tylyin 0–5-lukemin. Tapparan ykkösnimi oli heti Liiga-uransa avausottelussa nollapelin pelannut ja yhden syöttöpisteen merkkauttanut kanadalaismaalivahti Michael Garteig. Kirvesrintojen osumista vastasivat Juhani Jasu, Jere Karjalainen, Kristian Kuusela, Teemu Suhonen ja Tappara-paidassa ensimmäisensä iskenyt Patrik Virta. Voitto oli Tapparalle kauden kolmas, kirvesrinnoilla on kasassa kolmen ottelun jälkeen kahdeksan pistettä. Ässille tappio oli puolestaan kauden ensimmäinen. Porilaisilla on kasassa kuusi pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen