Liiga torstaina: Näillä kokoonpanoilla kauden avaukseen

12.9.2019
Liiga torstaina: Näillä kokoonpanoilla kauden avaukseen

Michal Kristof ja Niclas Lucenius kamppailevat aloitusvoitoista myös tällä kaudella. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

HPK ja Kärpät pelaavat torstaina Liiga-kauden 2019-20 avausottelussa Hämeenlinnassa. Iltaa värittää HPK:n mestaruusviirin nosto, ja päätapahtumassa kaukalossa nähdään mielenkiintoisia nimiä joukkueiden kokoonpanoissa.

Hallitsevan mestarijoukkueen paidassa ykkösketjua johtaa SaiPasta tullut keskushyökkääjä Cody Kunyk. Kakkosketjun takana uutena HPK-nimenä nähdään TPS:stä siirtynyt puolustaja Elmeri Eronen. Nelosketjun sentteri Mikko Lahtela on tuttu HPK:n junoreista, mutta pelannut aiemmin urallaan Liigaa vain Pelicansissa. Maalivahti Joona Voutilainen puolestaan vahvistaa HPK:n alakertaa ja torjuu torstain ottelussa. Viime kaudella Voutilainen edusti JYPiä.

Kärppien ykkösketjun tuoreimpia nimiä ovat paluun Liigaan tekevä Jesse Puljujärvi, sekä Puljujärven tapaan NHL:ssä viime kaudella pelannut Juho Lammikko. Lukosta tullut puolustaja Jakub Krejcik pelaa ykkösketjun takana. Kärppien kakkosketju on täynnä ikämiehiä: 37-vuotias Janne Pesonen esiintyy Kärppä-paidassa yli 11 vuoden tauon jälkeen. Hyökkäystrion yhteisikä on kunnioitettavat 111 vuotta. Kärppien maalilla torjuntavuoron saa tulevaisuuden nimi Justus Annunen, ja uusi hankinta Patrik Rybar aloittaa luukkuvahtina.

* * *

Viime kaudella Kärpät hallitsi runkosarjakohtaamisia voitoin 4-2. Viidestä edellisestä Hämeenlinnan kohtaamisesta voitot ovat HPK:lle 3-2.

>> Katso ottelun kokoonpanot


---
Julkaisija: Antti Seppänen