Liiga-kapteenistot valittu – katso nimet vastuullisissa rooleissa

11.9.2019
Liiga-kapteenistot valittu – katso nimet vastuullisissa rooleissa

Liiga-joukkueiden uuden kauden rakentamisessa joukkueiden johtavilla pelaajilla on oma tärkeä merkityksensä. Tässä C- ja A-kirjaimien kantajat kootusti.

HIFK

Kapteeni: Lennart Petrell
Varakapteenit: Ville Varakas, Juho Keränen ja Jere Sallinen

Kolmannen kautensa HIFK:n kapteenina aloittava 35-vuotias Petrell on pelannut Liigassa vain HIFK:n paidassa. Syksyllä 500 ottelun rajapyykin rikkonut laitahyökkääjä on seuransa kaikkien aikojen ottelutilastossa kuudentena 538 ottelullaan.

HPK

Kapteeni: Niklas Friman
Varakapteenit: Petteri Nikkilä ja Arto Laatikainen

– He edustavat kokemusta ja kokemusta HPK-arvoista ja näin heillä on kykyä auttaa HPK:ta menestymään ja vaalimaan meille tärkeitä asioita. Lisäksi he kaikki nauttivat suurta kunnioitusta muiden pelaajien silmissä, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi valintoja seuran verkkosivuilla.

Ilves

Kapteeni: Eemeli Suomi
Varakapteenit: Teemu Rautiainen, Panu Mieho ja Robert Leino

23-vuotias Suomi aloittaa toisen kautensa Ilveksen kapteenina. Syksystä 2015 Ilveksen Liiga-joukkueen kokoonpanoon kuulunesta Suomesta tuli viime syksynä tamperelaisseuran historian nuorin kapteeni.

Jukurit

Kapteeni: Miika Roine
Varakapteenit: Ville Hyvärinen, Jesper Piitulainen ja Janne Ritamäki

– Tottakai se lämmittää mieltä joka kerta yhtä paljon, että joukkue arvostaa siihen virkaan ja rooliin. Jälleen pitää pystyä itsekin ottamaan askeleita eteenpäin kapteenina, tuoda tietyllä tavalla lisää henkistä puolta myös siihen ja jämäkkyyttä. Uskon, että tästä tulee hyvä juttu, Miika Roine kertoo Jukurien tiedotteessa.

JYP

Kapteeni: Juuso Vainio
Varakapteenit: Jani Tuppurainen ja Miska Siikonen

Juuso Vainio kokee valinnan kertovan seuran halusta tehdä asioita uudella tavalla ja saada nuorennusta aikaan.

– Henkilönä olen aina ollut tiimin jätkä ja tullut toimeen kaikkien kanssa. Haluan ammentaa kokemuksia kapteeneista, joiden kanssa olen pelannut, mutta olla ehdottomasti oma itseni, Vainio toteaa JYPin tiedotteessa.

– Pelillisiä vaikutuksia en valinnalla näe olevan. Enemmän vaikutukset näkyvät arkipäivän tekemisessä ja niistä vastuun ottamisessa. Jokapäiväinen työ ratkaisee, kuinka hyviä olemme itse peleissä. Pitää alkaa käyttää enemmän ääntä myös pukukopissa.

KalPa

Kapteeni: Tommi Jokinen
Varakapteenit: Kai Kantola, Ryan Wilson ja Mikko Nuutinen

Tommi Jokinen on KalPan oma kasvatti. Hän on voittanut eniten SM-mitaleita KalPa-paidassa: C-nuorten SM-hopeaa, B-nuorten SM-hopeaa, A-nuorten SM-kultaa ja Liigassa hopeaa ja pronssia. Alkava kausi on kapteenille kymmenes Liigassa.

KooKoo

Kapteeni: Alexander Bonsaksen
Varakapteenit: Juha-Pekka Haataja, Kim Strömberg ja Oskari Manninen

– Olen ollut aiemmin maajoukkueessa kapteeni ja varakapteeni sekä seurajoukkueissa varakapteeni. En vielä tiedä, millainen kapteeni olen, mutta sen tiedän, että en aio muuttua aiemmasta. Olen positiivinen tyyppi, joka haluaa, että kaikki voivat olla omia itsejään. On tärkeää, että jokaisella on hyvä olla, Alexander Bonsaksen kertoo KooKoon verkkosivuilla.

Kärpät

Kapteeni: Lasse Kukkonen
Varakapteenit: Jussi Jokinen ja Shaun Heshka

Jo kaudella 2002-03 ensimmäisen kerran Kärppien kapteenina toiminut Lasse Kukkonen aloittaa kahdeksannen kautensa joukkueen kapteenina. Viime kaudella Kukkonen toimi Kärppien varakapteenina.

– Lassen pelillinen taso on edelleen huippuluokkaa, ja hänellä on henkiset ominaisuudet johtaa joukkuetta, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kuvasi valintaa Kärppien verkkosivuilla.

Lukko

Kapteeni: Tapio Laakso
Varakapteenit: Justin Danforth ja Toni Koivisto

Tapio Laakso aloittaa urallaan jo kolmannen Liiga-joukkueen kapteenina. Aikaisemmin TPS:n ja Ilveksen kapteenina toiminut Laakso on viimeisten kymmenen vuoden aikana kuulunut aina joukkueensa kapteenistoon.

– On hieno kunniatehtävä olla tämän perinteikkään seuran kapteeni. Se herättää minussa suurta ylpeyttä. Kirjain rinnassa ei kuitenkaan muuta minua ihmisenä eikä pelaajana millään tavalla. Tärkeintä on olla oma itsensä, sillä kaikki teeskentely paljastuu aina. Kapteeniston tärkein tehtävä on tehdä omat hommansa niin hyvin, että pystyy näyttämään muille esimerkkiä siitä, miten asiat kuuluu hoitaa kentällä ja sen ulkopuolella, Tapio Laakso muistuttaa Ravintola Kapteeninhuoneen sivuilla.

Pelicans

Kapteeni: Hannes Björninen
Varakapteenit: Casimir Jürgens ja Jesse Mankinen

23-vuotias Björninen aloittaa toisen kautensa lahtelaisten kapteenina. Syksystä 2014 Pelicansin edustusmiehistöön kuulunut keskushyökkääjä pelasi 2018-19 uransa parhaan kauden, kun runkosarja tuotti 58 ottelussa 34 (14+20) pistettä. Joukkueen oma kasvatti debytoi myös A-maajoukkueessa ja esiintyi kahdessa EHT-sarjan turnauksessa.

SaiPa

Kapteeni: Elmeri Kaksonen
Varakapteenit: John Persson, Teemu Ramstedt ja Anssi Löfman

12 vuotta SaiPaa kipparoinut Ville Koho ei ollut ehdolla pelaajien äänestyksessä omasta pyynnöstään. 32-vuotias Elmeri Kaksonen on pelannut SaiPassa kymmenellä kaudella.

– Erittäin otettu olen tästä kunniasta. Tämä on minulle henkilökohtaisesti iso juttu. Niin kuin Tertsi (päävalmentaja Tero Lehterä) sanoi, tässä joukkueessa on paljon johtajuutta, Kaksonen sanoi kapteeniston julkistustilaisuudessa pitämässään puheessa. SaiPa-pelaajiston äänestyksessä peräti 13 pelaajaa sai ääniä kapteenistoon, ja yhdeksän pelaajaa kapteeniksi.

Sport

Kapteeni: Erik Riska
Varakapteenit: Roope Talaja ja Turo Asplund

30-vuotias Riska toimi Sportin kapteenina jo kaudella 2014-15. Tärkeään tehtävään hän palasi tammikuussa 2018. Vaasalaisten edustusjoukkueen riveissä Riska aloittaa jo 11. kautensa.

Tappara

Kapteeni: Kristian Kuusela
Varakapteenit: Tuukka Mäntylä, Veli-Matti Vittasmäki ja Juhani Jasu

Seitsemännen kautensa Tapparassa aloittava Kristian Kuusela aloittaa toisen kautensa Tapparan kapteenina. Aktiivipelaajien pistepörssin ykkönen on rikkomassa alkukaudella jo 900 ottelun rajapyykin. Keväällä 2019 Kuuselasta tuli kaikkien aikojen pistekärki playoffs-otteluissa.

TPS

Kapteeni: Lauri Korpikoski
Varakapteenit: Joe Piskula, Ilari Filppula ja Petteri Wirtanen

33-vuotias Korpikoski aloittaa toisen kautensa joukkueen kapteenina. Viime kaudella kokenut hyökkääjä pystyi kantamaan C-kirjainta vain neljässä ottelussa. Nyt alkavan kauden kynnyksellä yli 600 NHL-ottelun mies on jälleen pelikunnossa.

Ässät

Kapteeni: Niklas Appelgren
Varakapteenit: Mikko Salmio, Tommi Taimi ja Jyri Marttinen

Niklas Appelgren aloittaa kolmannen kautensa Ässissä. Liiga-pelaajana 29-vuotias keskushyökkääjä on kuitenkin varsin kokematon, mutta on 86 ottelussaan lunastanut kanssapelaajiensa luottamuksen.

– Kapteenina pyrin olemaan rauhallinen, rento ja vaativa. Vaadin itseltäni ja koko joukkueelta paljon. Meillä on kasassa nuori ja nälkäinen joukkue, jossa kaikki haluavat mennä eteenpäin, Appelgren kommentoi valintaa Ässien tiedotteessa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen