Päähän kohdistuneet taklaukset edelleen Liigan kurinpidon erityishuomiossa

10.9.2019
Päähän kohdistuneet taklaukset edelleen Liigan kurinpidon erityishuomiossa

Kuva: Tomi Vastamäki

Liigan kurinpidosta ja pelaajaturvallisuudesta huolehtii aikaisempien kausien tapaan Liigan nimittämä kuuden hengen kurinpitodelegaatio.

Liigan kurinpitodelegaatio on käynyt yhdessä toimitusjohtaja Riku Kallioniemen ja kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelän läpi edellisen kauden tilanteita ja kartoittanut alkavan kauden linjauksia.

Liigassa tapahtuu ottelurangaistuksen arvoisia päähän kohdistuneita taklauksia ja ne ovat edelleen korostuneen huomion kohteena. Ryhmä toteaa, että ns. mailapaineen antamisesta johtuvat, pelikieltoon johtavat piittaamattomat huitomiset ovat lisääntyneet ja niitä seurataan jatkossa entistä tarkemmin.

Pelaajan kurinpitohistorialla on vaikutusta rangaistuksen pituuteen. Kun kurinpitokäsittelyssä olevan sääntörikkomuksen katsotaan olevan yli yhden ottelun pelikiellon arvoinen, rangaistusharkinnassa otetaan tarkasteluun pelaajan kurinpitohistoria Liigassa kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kaudelta. Aiemmat Liigan kurinpitomenettelyssä määrätyt pelikiellot vastaavan kaltaisista teoista ovat rangaistuksen koventamisperuste. Tämän rangaistuksen ns. ankaroittamispykälän on todettu ehkäisseen tehokkaasti rikkomusten uusimisia.

Kurinpitodelegaation puheenjohtajana jatkaa Sampo Liusjärvi. Jäseninä toimivat Pekka Saarenheimo, Tuomas Pöyhönen, Markku Tuominen ja Robert Bützow. Delegaation uutena jäsenenä aloittaa Kai Tervonen, joka on viime vuodet toiminut päävideotuomarina.

Jäällä tapahtuneet sääntörikkeet tulevat edelleen pääsääntöisesti kurinpitodelegaation käsittelyyn päävideotuomarin päätöksellä. Liigan tilannehuoneen kokoonpanoon kuuluvien päävideotuomarien ryhmän muodostavat alkavalla kaudella Jukka Hakkarainen, Petri Hiilinen, Jyrki Ingman, Juha Pajunen ja uutena jäsenenä aloittava Joonas Saha.


---
Julkaisija: Antti Seppänen