Jukurit odottaa Mika Partaselta tehoja – "Ei pelkkää maalille ajoa"

29.8.2019
Jukurit odottaa Mika Partaselta tehoja – "Ei pelkkää maalille ajoa"

Aamulla vapaaehtoiset ja illalla takaisin hallille. Mikkelin Jukurien hyökkääjän Mika Partasen, 26, valmistautuminen uuteen Liiga-kauteen jauhaa syyskuun kynnyksellä täydellä sylinterillä. Joukkue vietti elokuussa viikon harjoitusleirillä Japanissa.

– Hyvä fiilis uudesta kaudesta. Jengi on vähän vaihtunut. Uusia vahvistuksia on saapunut, joten hyvältä vaikuttaa ainakin tällä hetkellä. Odotan innolla kauden alkua, Partanen sanoo.

Porvoon Huntersin kasvatti nousi suuremman kiekkoyleisön tietoisuuteen HIFK:ssa. Juniorivuosien jälkeen Partanen edusti "edareita" viiden kauden ajan. Runkosarjassa parhaimmillaan 38 pistettä tehneen laiturin vastuu kuitenkin väheni kahden viimeisen kauden aikana.

– HIFK:sta Jukureihin siirtoon vaikutti se, että en saanut Helsingissä vastuuta. Ei tuntunut enää hyvältä. Lähdin Mikkeliin hakemaan peliaikaa. Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että se oli oikea ratkaisu, Partanen pohtii.

Partanen pelasi HIFK:n nutussa Liigan finaaleissa kaudella 2015–16, jolloin Tappara oli parempi otteluvoitoin 4-2.

– Minulla kesti HIFK-vuosina pitkään päästä loukkaantumisista kuntoon. Sen jälkeen oli vaikeaa päästä pelirytmiin mukaan kesken kauden, Partanen muistelee.

Kaudella 2017–18 Partanen siirtyi kesken kauden lyhyen RoKi-lainan kautta Jukureihin. Loppukauden pätkä tuotti 17 ottelussa 12 pistettä. Viime kaudella mikkeliläisjoukkue lähetti Partasen kasvamaan korkoa lainasopimuksella Sveitsin Lausanneen.

– Se oli kaikin puolin nätti reissu. Hieno paikka. Varsinkin alussa, kun sai pelata paljon.

Partasta on kuvailtu läpi uran suoraviivaiseksi voimahyökkääjäksi. Hyökkääjä itse kokee pelaajaprofiilin kokeneen vuosien varrella päivitystä.

– Olen nykyään monipuolisempi. Kokoa ja voimaa on tietenkin tullut lisää, mutta ei pelaamiseni enää pelkkää maalille ajoa ole. Ylivoimalla pystyn nykyään tekemään peliäkin.

Partanen kiekkoili Pohjois-Amerikassa vuosina 2010–12. Aika OHL-seura Mississauga St. Michael's Majorsissa opetti ainakin kielen.

– Englanti sujuu sen reissun myötä paljon paremmin. Kiekkoilullisesti siltä matkalta ei hirveästi tarttunut mukaan. Juniorikiekko siellä ja Suomessa ovat eri tasolla ammattimaisuuden suhteen. Niistä liigoista menee kuitenkin suoraan pelaajia NHL:ään, Partanen sanoo.

Tehoja, niitä Jukurit Partaselta ennen kaikkea tulevalla kaudella odottaa. Hyökkääjä oli Sveitsiin lähtiessään joukkueen tehokkain pistemies. Partanen tiedostaa odotukset ja nimeää joukkueen vähimmäistavoitteeksi paikan playoffseissa.

– Sinne on nyt päästävä. Se on ihan minimitavoite ja selkeää joukkueessa kaikille.

Porvoosta kotoisin olevalle Partaselle saman kokoluokan Mikkeli tuntuu tutulta. Jääkiekkoilijan arkivaatimukset eivät anna juurikaan sijaa kaukalon ulkopuoliselle elämälle, joten Helsingin vapaa-ajan tarjontaa ei rassaa Partasen mieltä.

– Porvoossa voi tarvittaessa vanhemmilla käydä, mutta kyllä täällä ajan saa kulumaan. Pieni paikka ja paljon mukavia ihmisiä, ennen kaikkea pukukopissa.

* * *

Teksti: Anssi Shemeikka


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen