Sport vahvisti hyökkäystään Antti Erkinjuntilla

18.6.2019
Sport vahvisti hyökkäystään Antti Erkinjuntilla

Antti Erkinjuntti edusti viime kaudella Tapparaa. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Sport on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen 33-vuotiaan Antti Erkinjuntin kanssa. Erkinjuntti pelasi viime kaudella Liigaa Tapparassa.

Rovaniemeltä lähtöisin oleva RoKi-kasvatti Antti Erkinjuntti on edustanut Liigassa Tapparan lisäksi TPS:ää ja Pelicansia, jonka kapteenina hän toimi kaudet 2015–2017. 181-senttinen ja 85-kiloinen hyökkääjä laukoo vasemmalta ja tunnetaan taitavana pelintekijänä. Erkinjuntti on Liiga-uransa aikana tehnyt yhteensä 339 runkosarjapistettä ja rikkonut 30 tehopisteen rajan peräti kuudesti. Parhaalla kaudellaan hän takoi Pelicansin paidassa 41 pistettä.

Liigassa lähes 600 runkosarjaottelua ja yli 100 playoffs-ottelua pelannut Erkinjuntti on voittanut urallaan yhden SM-kullan ja kolme SM-hopeaa.

Kotimaan lisäksi Erkinjuntti on viime vuosina ollut tuttu näky myös maajoukkueen paidassa. Lähes 20 Euro Hockey Tourin ottelua pelannut hyökkääjä on viettänyt myös yhden kauden ulkomailla, kun hän siirtyi kaudeksi 2017–2018 Sveitsin pääsarjassa pelaavan Langnaun riveihin. 35 ottelussa iskemillään 29 pisteellä Erkinjuntti oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja ja pistekeskiarvoltaan tehokkain.

Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on tyytyväinen joukkueen viimeisimpään vahvistukseen.

– Löysimme sen mitä haimme. Erkinjuntti on kokenut kotimainen kärkihyökkääjä, joka on menestynyt ja tietää mitä se vaatii. Hän tuo huippuosaamista hyökkäysosastollemme ja sopii persoonana varmasti hyvin joukkueeseen. Tämän myötä joukkue on valmis syksyyn, Jämsä kommentoi.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen