Liiga palkitsi kauden 2018-19 parhaita – tässä palkittujen lista

8.6.2019
Liiga palkitsi kauden 2018-19 parhaita – tässä palkittujen lista

Kuva: Mikko Pylkkö

Jääkiekkokausi 2018–19 huipentui lauantaina kauden päätöstapahtumassa, Jääkiekkogaalassa. Tilaisuudessa palkittiin myös Liiga-kauden parhaat. Seuraavassa palkintokategoriat ja palkintojen voittajat.

LIIGAN PALKINNOT

Unto Wiitala –palkinto (Paras erotuomari)
Stefan Fonselius

Pentti Isotalo –palkinto (Paras linjatuomari)
Joona Elonen

Kalevi Numminen –palkinto (Paras valmentaja)
Antti Pennanen, HPK

Äänimäärät: Antti Pennanen, HPK 206 (40 ykkösijaa), Mikko Manner, Kärpät 106 (4), Ville Nieminen, Pelicans 53, Karri Kivi, Ilves 13, Ari-Pekka Pajuluoma, Sport 9, Jarno Pikkarainen, HIFK 8, Tero Lehterä, SaiPa 1.

Urpo Ylönen –palkinto (Paras maalivahti)
Veini Vehviläinen, Kärpät

Äänimäärät: Veini Vehviläinen, Kärpät 199 (36), Emil Larmi, HPK 128 (7), Juho Olkinuora, Pelicans 40 (1), Eetu Laurikainen, JYP 13, Lukas Dostal, Ilves 6, Frans Tuohimaa, SaiPa 5, Atte Engren, HIFK 1, Henrik Haukeland, TPS 1, Christian Heljanko, Tappara 1, Lassi Lehtinen, Lukko 1, Tyhjät 1.

Pekka Rautakallio –palkinto (Paras puolustaja)
Oliwer Kaski, Pelicans

Äänimäärät: Oliwer Kaski, Pelicans 193 (36), Petteri Nikkilä, HPK 95 (2), Jani Hakanpää, Kärpät 38 (3), Teemu Kivihalme, Kärpät 29 (2), Teemu Eronen, HIFK 10, Tony Sund, Sport 8, Mikko Kousa, Pelicans 7, Otto Leskinen, KalPa 5, Kyle Quincey, HIFK 3, Teemu Suhonen, Jukurit/Tappara 2, Ilkka Heikkinen, TPS 1, Shaun Heshka, Kärpät 1, Casimir Jürgens, Pelicans 1, Valtteri Kemiläinen, Tappara 1, Oskari Laaksonen, Ilves 1, Atte Ohtamaa, Kärpät 1.

Raimo Kilpiö –palkinto (Herrasmiespelaaja)
Kristian Kuusela, Tappara
(Valitsijana Liiga)

Jarmo Wasaman muistopalkinto (Paras tulokas)
Kaapo Kakko, TPS

Äänimäärät: Kaapo Kakko, TPS 195 (33), Aleksi Heponiemi, Kärpät 140 (11), Ville Heinola, Lukko 15, Jesse Ylönen, Pelicans 14, Anton Lundell, HIFK 10, Mikko Kokkonen, Jukurit 5, Radek Koblizek, Kärpät 3, Valtteri Puustinen, HPK 2, Samuli Vainionpää, Ilves 2, Terry And, HIFK 1, Lukas Dostal, Ilves 1, Hylätyt äänet 8.

All Stars –kentällinen
Maalivahti: Veini Vehviläinen, Kärpät
Puolustajat: Oliwer Kaski, Pelicans ja Petteri Nikkilä, HPK
Keskushyökkääjä: Justin Danforth, Lukko
Laitahyökkääjät: Ville Leskinen, Kärpät ja Malte Strömwall, KooKoo

Äänimäärät / keskushyökkääjä: Justin Danforth, Lukko 15, Oula Palve, TPS 6, Otto Paajanen, HPK 5, Nicklas Lasu, Kärpät 4, Arttu Ruotsalainen, Ilves 4, Robert Leino, HPK 3, Jarkko Immonen, JYP 2, Niclas Lucenius, HPK 2, Arttu Ilomäki, Lukko 1, Antti Kalapudas, Sport 1, Juhani Tyrväinen, HIFK 1.

Äänimäärät / laitahyökkääjät: Ville Leskinen, Kärpät 28, Malte Strömwall, KooKoo 25, Teemu Turunen, HPK 24, Kristian Kuusela, Tappara 4, Erik Thorell, HIFK 4, Kaapo Kakko, TPS 2, Aleksi Heponiemi, Kärpät 1.

Maalivahti ja puolustajat valittiin Ylönen- ja Rautakallio-palkintojen äänestysten perusteella.

* * *

Palkintoäänestykseen osallistui kaikkiaan 44 toimittajaa. Toimittajat valitsivat kolme kärkiehdokastaan jokaisesta kategoriasta. Ykkössija on viiden, kakkossija kolmen ja kolmossija yhden pisteen arvoinen.

* * *

Kiekkoyhteisö-palkinto
Juha Sulin, HPK / A-maajoukkue

Alumnien tähdet –kilpailun voittaja (Eniten tähtiä runkosarjassa)
Veini Vehviläinen, Kärpät

* * *

JÄÄKIEKKOLIITON PALKINNOT

Aaro Kivilinnan muistopalkinto (Paras seura)
Kärpät

Pisteet: Kärpät 46, Tappara 21, Blues 19, Jokerit 18, HPK 15, HIFK 15, KalPa 15, Ässät 15, Ilves 12, Pelicans 9, TPS 7, Sport 6, JYP 5, KJT 5, Kuortaneen Urheiluopisto 5, Jukurit 4, Jokipojat 3, YJK 3, Lukko 2, K-Vantaa 2. (Tasapisteissä järjestyksen ratkaisee loppusijoitus Liigassa)

Mestarijoukkueen valmentajapalkinto
Antti Pennanen, HPK

Keijo Pehun Viheltäjäpatsas (Paras erotuomari)
Mikko Kaukokari

President's Trophy (Kunniapuheenjohtaja Kai Hietarinnan lahjoittama erikoispalkinto)
Kaapo Kakko

Kalen Kannu
Jukka Jalonen

* * *

JÄÄKIEKKOJOURNALISTIEN PALKINNOT

Jouko Autero –palkinto (Vuoden jääkiekkotoimittaja)
Tuomas Nyholm, Telia

Vuoden kiekkoteko –palkinto
Liigan ympäristöohjelma


---
Julkaisija: Antti Seppänen