Vuoden valmentaja 2019 – tässä ehdokkaat Numminen-palkinnon voittajaksi

7.6.2019
Vuoden valmentaja 2019 – tässä ehdokkaat Numminen-palkinnon voittajaksi

Jääkiekkotoimittajien kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta vuoden valmentajaksi: Mikko Manner (vas.), Ville Nieminen ja Antti Pennanen.

Liiga palkitsee kauden 2018-19 parhaita lauantaina 8. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa. Parhaan valmentajan Kalevi Numminen –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Mikko Manner, Ville Nieminen ja Antti Pennanen.

"Numminen-palkinnon saa Liigan valmentaja, joka omalla panoksellaan on merkittävimmin vaikuttanut joukkueensa menestykseen. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Toisen kautensa Kärppien päävalmentajana toiminut Mikko Manner johdatti joukkueensa jälleen runkosarjan voittajaksi. Kärpät oli sarjassa ylivoimainen ja tehtaili Liigan uudet voitto- ja piste-ennätykset. Playoffs-peleissä Kärpät marssi finaaleihin, joissa HPK pystyi kuitenkin pysäyttämään oululaisten toisen peräkkäisen mestaruuden tavoittelun. 44-vuotias Manner on valmentanut Kärppiä 120 ottelussa voittoprosentilla 71,7.

Ville Niemiselle kausi päävalmentajana Liigassa oli uran ensimmmäinen. Pelicans pelasi Niemisen johdolla seurahistoriansa toiseksi parhaan runkosarjan ja sijoittui kolmanneksi. Joukkueen voittoprosentti oli tulokasvalmentajalle mainio 59,2. Playoffs-otteluissa Pelicansin tie katkesi kuitenkin neljännesfinaaleissa HIFK:ta vastaan otteluvoitoin 2-4.

Antti Pennasen johtama HPK pelasi hyvän runkosarjan, kokosi 99 pistettä ja sijoittui viidenneksi. Kolmatta kauttaan HPK:ssa valmentava Pennanen nosti joukkueen loppukaudesta huippumenestykseen edellisen kauden 12. sijalta. Playoffs-peleissä HPK kaatoi ensin TPS:n 4-1 ja sen jälkeen moninkertaisen finaalijoukkue Tapparan 4-2. Finaalisarjassa HPK jatkoi yllätyksiään ja kukisti huimassa seitsemän ottelun finaalisarjassa Kärpät 4-3.

Viime kaudella Kalevi Numminen –palkinnon sai Kärppien Mikko Manner.

* * *

Voittaja palkitaan 8. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa. Tilaisuudessa julkistetaan seuraavien Liiga-palkintojen saajat:

- Kalevi Numminen -palkinto (Paras valmentaja)
- Jarmo Wasama -palkinto (Vuoden tulokas)
- Raimo Kilpiö -palkinto (Herrasmiespelaaja)
- Urpo Ylönen -palkinto (Paras maalivahti)
- Pekka Rautakallio -palkinto (Paras puolustaja)
- Pentti Isotalo -palkinto (Paras linjatuomari)
- Unto Wiitala -palkinto (Paras erotuomari)
- Liigan All Stars -kentällinen


---
Julkaisija: Antti Seppänen