Kolme Liiga-tuomaria Slovakian MM-kisoihin – yhteensä mukana neljä suomalaista

10.5.2019
Kolme Liiga-tuomaria Slovakian MM-kisoihin – yhteensä mukana neljä suomalaista

Jääkiekon MM-kilpalut alkavat Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa tänään. Suomalaistuomareita turnaukseen on valittu neljä. Liigasta mukana ovat Mikko Kaukokari, Hannu Sormunen ja Lauri Nikulainen. Mukana on myös tämän kauden Saksan DEL-liigassa tuominnut Aleksi Rantala.

Liiga-tuomarien vahva kansainvälinen menestys näkyi jälleen Slovakian MM-kisojen tuomarivalinnoissa. Suomi sai tuomaripaikkoja turnaukseen eniten yhdessä USA:n, Kanadan, Venäjän ja Tshekin kanssa.

Vahvan kansainvälisen kokemuksen omaavalle Aleksi Rantalalle Slovakian MM-kisat ovat uran kuudennet. Toissa keväänä Rantala oli mukana uransa ensimmäisissä olympialaisissa ja huipensi reissun aina finaaliin saakka. Kuluvalla kaudella Rantala vihelsi Saksan DEL-liigassa. Vuosina 2015-17 Rantala tuomitsi Ruotsin SHL:ssä.

Päätuomari Mikko Kaukokarille tulevat MM-kisat ovat uran toiset. Ensimmäiset MM-kisansa Kaukokari tuomitsi viime keväänä Tanskassa. Tällä kaudella Kaukokari tuomitsi myös Liiga-finaaleissa ja CHL-finaalin Ruotsissa. Vuodenvaihteessa 2018 Kaukokari tuomitsi Buffalossa uransa toiset nuorten MM-kisat. Kaukokari huipensi kisat aina MM-finaaliin asti.

Kaudella 2005–06 Liigassa debytoineelle linjatuomari Hannu Sormuselle Slovakian MM-kisat ovat uran kolmannet. Keväällä 2018 Sormunen oli mukana uransa ensimmäisissä olympialaisissa. Kaukokarin tavoin Sormunen tuomitsi tällä kaudella CHL-finaalissa ja Liigan finaalisarjassa. Aiemmin Sormusen ansioluettelosta löytyvät Kölnin ja Pariisin yhteiset MM-kilpailut ja alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut vuosilta 2012 ja 2016.

Kaudella 2013-14 Liigassa debytoineelle linjatuomari Lauri Nikulaiselle MM-kilpailut ovat uran ensimmäiset. Nikulainen tuomitsi vuodenvaihteessa myös uransa ensimmäiset alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut Kanadassa. Nikulaisen ansioluettelosta löytyy myös alle 18-vuotiaiden MM-kisat vuodelta 2018. Nikulainen toimi toisena linjatuomarina tänä keväänä Liiga-finaalien seiskapelissä. Yhteensä hän tuomitsi kevään finaalisarjassa kolme ottelua.

>> Katso Slovakian MM-kisojen kaikki tuomarit


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen