Uusi kausi käynnistyy kevään finalistien kohtaamisella – katso avausviikonlopun ottelut

9.5.2019
Uusi kausi käynnistyy kevään finalistien kohtaamisella – katso avausviikonlopun ottelut

Kuva: Jussi Määttä

Liiga-kausi 2019–20 käynnistyy torstaina 12.9, kun menneen kevään finalistit HPK ja Kärpät iskevät yhteen Hämeenlinnassa. Ilta alkaa HPK:n mestaruusviirin nostolla. Perjantaina ohjelmassa on kuusi ottelua ja viikon päättävänä lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros.

Uusi kausi saa juhlallisen alun Hämeenlinnasta, kun 90-vuotisjuhlakauttaan viettävä HPK isännöi kotikaukalossaan kevään finaalivastustajaansa Kärppiä. Ottelun alkajaisiksi Ritari-areenan kattoon nostetaan HPK:n mestaruusviiri. Hallitsevan Suomen mestarin HPK:n ja Kärppien välinen ottelu on torstain ainoa.

Perjantain kuuden ottelun kierrosta värittävät kiihkeät paikallisottelut. Ilves isännöi Hakametsässä Tapparaa, KalPa ja Jukurit mittelevät Savon herruudesta ja Ässät haastaa Lukon Satakunnan derbyssä. Viikonloppuna pelataan myös jo perinteeksi muodostunut SaiPan ja KooKoon välinen Kaakon derbyn tuplakohtaaminen. Perjantaina pelataan Lappeenrannassa ja lauantaina Kouvolassa.

Hopeajoukkue Kärpät aloittaa kotiottelunsa lauantaina 14.9. Sportia vastaan.

Liigan kolmen pelipäivän avausviikonloppu sisältää yhteensä 14 ottelua. TPS:llä ja Sportilla on ohjelmassa ainoastaan yksi ottelu, muut joukkueet esiintyvät kaukalossa kahdesti. KalPa pelaa avausviikonlopun aikana kahdesti kotona. HIFK ja Sport esiintyvät ainoastaan vieraskaukalossa.

Avausviikonlopun ohjelma

Torstai 12.9.
HPK–Kärpät

Perjantai 13.9.
Ilves–Tappara
JYP–HPK
KalPa–Jukurit
Pelicans–HIFK
SaiPa–KooKoo
Ässät–Lukko

Lauantai 14.9.
Jukurit–Pelicans
KalPa–HIFK
KooKoo–SaiPa
Kärpät–Sport
Lukko–Ilves
Tappara–JYP
TPS–Ässät

* * *

Liiga julkaisee runkosarjan otteluohjelman kokonaisuudessaan kesäkuussa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen