Muistatko tämän ottelusarjan kevään finalistien välillä?

17.4.2019
Muistatko tämän ottelusarjan kevään finalistien välillä?

Ivan Huml ja Juuse Saros neljännesfinaaleissa keväällä 2014. (Kuva: Jukka Rautio)

Kärpät ja HPK aloittavat kamppailun jääkiekon Suomen mestaruudesta lauantaina. Joukkueet ovat kohdanneet vain kerran aikaisemmin Liigan playoffs-otteluissa, viisi vuotta sitten.

Kaudella 2013-14 Kärpät palasi Suomi-kiekon huipulle neljä kautta kestäneen vaisumman jakson jälkeen. Oululaiset jyräsivät runkosarjan voittoon tehtailemalla ennätykselliset 131 pistettä.

HPK selvitti tiensä playoffs-otteluihin niukalla kolmen pisteen marginaalilla 11. sijaan, ja kausi jatkui playoffsien 1. kierroksen otteluilla. Niissä HPK yllätti seitsemänneksi sijoittuneen Jokerit voittamalla sekä Helsingissä että Hämeenlinnassa.

Neljännesfinaaleissa Kärpät isännöi HPK:ta. Avauspelin Oulussa Kärpät voitti 3-1 iskemällä kaksi maalia päätöserässä. Toinen ottelu Hämeenlinnassa oli äärimmäisen tasainen. Ivan Humlin toisen erän maali ja Tomi Karhusen nollapeli toivat Kärpille niukan voiton.

Kaksi päivää myöhemmin HPK johti ottelua Oulussa päätöserässä 2-1 Borna Redulicin maaleilla, mutta Kärppien sankariksi nousi lopulta Juhamatti Aaltonen: tasoitusmaali ylivoimalla ja voittomaali jatkoajalla ajassa 70.30.

Neljännessä ottelussa Hämeenlinnassa Kärpät hallitsi ja karkasi toisen erässä ratkaisevasti jo 3-0-johtoon. Mika Pyörälä (2+1) ja nollapelin pelannut Tomi Karhunen (26 torjuntaa) olivat ottelussa Kärppien avainpelaajia.

* * *

Kevään 2014 neljännesfinaalisarjassa tämän kauden Kärppä-pelaajasta olivat mukana Lasse Kukkonen, Atte Ohtamaa, Mika Pyörälä ja Jussi Rynnäs. HPK:sta playoffs-kokemusta hankkivat Petteri Nikkilä ja Otto Paajanen.


---
Julkaisija: Antti Seppänen