Kotietu oli jälleen valttia – Aleksi Heponiemi ratkaisi jatkoajalla

12.4.2019
Kotietu oli jälleen valttia – Aleksi Heponiemi ratkaisi jatkoajalla

Aleksi Heponiemi harhautti jatkoajalla Atte Engrenin ja iski voittomaalin. (Kuva: Ville Honkonen)

Kotietu oli jälleen perjantaina valttia Kärppien ja HIFK:n viidennessä semifinaaliottelussa. Kärppien jatkoaikasankariksi nousi kahdesti loppuunmyytyä Raksilaa huudattanut Aleksi Heponiemi. Jatkoaikavoiton myötä Kärpät on voiton päässä finaaleista.

Kärpät–HIFK 2–1 JA (0–0, 1–1, 0–0, 1–0)
Otteluvoitot 3–2
>> Tilastot
>> Maalit

Kärpät ja HIFK tarjosivat loppuunmyydylle Oulun Energia Areenalle jännittävän taistelun kolmannesta semifinaalivoitosta. Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina toiseen erään asti, kun ajassa 33.19 Aleksi Heponiemi onnistui ohittamaan Atte Engrenin terävällä laukauksella. Isossa roolissa osumassa oli vahvan maskin tehnyt Rasmus Kupari. Kuparin lisäksi syöttöpisteen maaliin merkitsi Shaun Heshka.

HIFK nousi toisessa erässä vielä tasoihin. Ajassa 37.16 syntynyt osuma oli perinteinen kenttämestarin erikoinen. Teemu Eronen laittoi kiekon päätyyn, josta se yhtäkkiä muutti suuntaa jatkaen matkaa maalin eteen. Helsinkiläisten Juhani Tyrväinen oli hereillä ja pääsi laukomaan kiekon lähes tyhjään maaliin. Erosen lisäksi Tyrväisen playoffsien toiseen maaliin syöttöpisteen sai Erik Thorell.

Ensimmäinen jatkoerä ei ehtinyt vanheta kuin minuutin ja 34 sekuntia, kun Kärpät rakensi voittomaalin upean hyökkäyksen päätteeksi. Heponiemen illan toisen alustivat upeilla syötöillä kapteeni Atte Ohtamaa ja Ville Leskinen. Osuma oli Heponiemelle playoffsien kolmas.

Kärpät johtaa semifinaalisarjaa nyt voitoin 3–2. Finaalipaikka on ensimmäisen kerran katkolla oululaisille Helsingissä maanantaina 15.4.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen