Semifinaalien tulikuumimmat – “Antaa mahdollisuuden voittoon illasta toiseen”

1.4.2019
Semifinaalien tulikuumimmat – “Antaa mahdollisuuden voittoon illasta toiseen”

Viikon tulikuumimmat: Kristian Kuusela (vas.), Emil Larmi ja Teemu Kivihalme.

Keskiviikkona käynnistyvien semifinaaliotteluiden tulikuumimpien pelaajien lista on julkaistu. HPK:n Emil Larmin lisäksi kärkikolmikkoon sijoittuvat Tapparan Kristian Kuusela ja Kärppien Teemu Kivihalme.

22-vuotiaan Emil Larmin kevätkausi on ollut rikkonainen, ja ennen playoffseja otteluita oli alla vain kuusi tämän vuoden puolella. TPS:ää vastaan Larmin torjunnat tylsyttivät kuitenkin suosikkina sarjaan lähteneen TPS:n.

"Liigan kuumin kiekontorjuja. Hyvin peittävä Larmi oli tiukasti viisikkona puolustaneen HPK:n viimeinen lukko TPS:aa vastaan. Larmin rauhallisuus tarttui kenttäpelaajiin, joista aisti luottamuksen omaan maalivahtiin. Antaa hämeenlinnalaisille mahdollisuuden voittoon illasta toiseen."

Liigan kaikkien aikojen playoffs-pelaajiin kuuluva Kristian Kuusela takoi runkosarjassa uransa toiseksi parhaan pistelukeman. Yhteensä 1061 Liiga-ottelun kokemuksella Kuusela hakee jo kuudetta peräkkäistä finaalipaikkaa. Siinä sivussa playoffs-pelien kaikkien aikojen piste-ennätys natisee liitoksissaan. Matkaa Kari Jalosen lukemaan on enää neljä pistettä.

"Tukkoisen syksyn jälkeen kone hyrähti käyntiin, ja nyt pelaaminen on Liiga-tasolle aika lailla täydellistä. Hyökkäyspäässä lähes pitelemätön, mutta tarjoaa mukavaa bonusta todella laadukkaalla alivoimapelaamisella. Suuri kuorma ei näytä purevan pohjetta."

Yhdysvaltain yliopistokiekosta Suomi-kiekon huipulle kahdessa kaudessa ponnistanut Teemu Kivihalme on ollut loistava löytö Kärppien takalinjoille. Luisteluvoimainen ja monipuolinen puolustaja iski tärkeitä osumia Ilves-sarjassa. Kolmannes kauden kaikista osumista voittomaaleja.

"Ensimmäiset playoffs-ottelut miesten tasolla viime kaudella menivät vielä totutellessa, mutta tällä kaudella on osannut käyttää hyökkäyspään vahvuuksiaan erinomaisesti playoffsien tempossa. Saattaa löytyä vaihdon aikana hyökkäyksen kärjestä ja heti perään alimpana puolustamassa. Puolustajan lavasta syntyi kolme tärkeää maalia heti neljään ensimmäiseen otteluun."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen