TPS:n Lauri Pajuniemelle ei määrätty pelikieltoa

27.3.2019

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt TPS:n Lauri Pajuniemelle pelikieltoa maanantain TPS–HPK-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Pajuniemi on pelikelpoinen TPS:n seuraavassa ottelussa, 27.3. HPK–TPS.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Lauri Pajuniemi
Ottelu: TPS–HPK
Peliaika 17.30
Pelipäivä: 25.3.2019

1. Selostus asiasta

TPS–HPK-ottelun peliajassa 17.30 TPS:n Lauri Pajuniemi taklaa HPK:n Teemu Turusta. Ottelussa tuomaristo tuomitsi tilanteesta Pajuniemelle 2 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja 10 minuutin käytösrangaistuksen (2+10).

Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn. Päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulisi määrätä Pajuniemelle ottelurangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Pajuniemi on lausumapyynnön johdosta antanut lausuman tilanteesta. Taklattu Turunen pelasi ottelun loppuun asti.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Säännön i ja ii kohtien mukaan päähän kohdistuvasta taklauksesta määrätään harkinnan mukaan pieni rangaistus ja käytösrangaistus (2+10); iso rangaistus ja pelirangaistus (5+20) tai ottelurangaistus (OR).

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta ja kuullut Pajuniemen lausuman. Delegaatio toteaa, että Turunen saa HPK:n hyökkäysalueen siniviivan ylittämisen jälkeen laidasta syötön, jonka jälkeen Turunen pyrkii hakemaan itselleen keskikaistalta laukaisupaikkaa. Samanaikaisesti Turusen tullessa kiekolliseksi Pajuniemi suuntaa luistelunsa kohti Turusta ja lähtee taklaamaan Turusta. Pajuniemen taklaus tulee Turuseen sivusuunnasta ja taklauksen Pajuniemi suorittaa vasen olkapää edellä osuen valtaosin Turusta ylävartaloon. Kurinpitodelegaatio toteaa, ettei videotallenteen perusteella voida todeta taklauksen kohdistuvan päähän ensimmäisenä taikka muutenkaan niin voimakkaasti, että taklauksen perusteella tulisi määrätä ottelurangaistus. Näin ollen delegaatio toteaa, ettei tilanteesta tule määrätä ottelurangaistusta Pajuniemelle.

3. Ratkaisu

TPS:n Lauri Pajuniemelle ei määrätä ottelurangaistusta.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

26. maaliskuuta 2019

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen