Liiga tiistaina: Ratkaisujen hetki

19.3.2019
Liiga tiistaina: Ratkaisujen hetki

Kuva: Elmeri Elo

Playoffsien 1. kierrokselta neljännesfinaaleihin jatkavat joukkueet ratkotaan tiistai-iltana käytävissä kolmansissa osaotteluissa. Ilves ja SaiPa pelaavat Tampereella, Lukko ja JYP Raumalla. Lue taustat illan jännitysnäytelmiin.

Lukon ja JYPin sarjassa kumpikin on pitänyt pintansa kotiotteluissaan. Lauantaina Lukko ratkaisi ottelun kahdella ylivoimaosumallaan. 10. playoffs-kaudellaan maalinteossa onnistunut Janne Keränen vastasi ottelun voittomaalista. Sunnuntaina JYP tasoitti puntit, kun joukkueen kokeneet pelaajat nousivat ratkaisurooleihin: 104 playoffs-ottelun Jani Tuppurainen teki ottelun voittomaalin.

Lukon kokoonpanossa Brandon DeFazio palaa tutulle paikalleen kakkosketjuun, ja Linus Nyman aloittaa kolmosketjussa. Manuel Ganahl palaa kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Puolustuksessa Jakub Krejcik ja Roni Ahonen pelaavat ykkösparissa, ja avauspelin tehomiehiin kuulunut Tarmo Reunanen tekee paluun kokoonpanoon. Lassi Lehtinen jatkaa Lukon maalillla.

JYP ei ole tehnyt muutoksia sunnuntain kokoonpanoonsa. Eetu Laurikainen jatkaa maalilla.

Poissa kokoonpanosta
Lukko: Jere Friberg, Janne Niskala, Mark Auk, Simo-Pekka Riikola
JYP: Juuso Vainio, Jaakko Jokinen, Jake Newton

>> Illan kokoonpanot: Lukko – JYP

* * *

Ilveksen ja SaiPan paremmuuden ratkaisemiseen on tarvittu molemmissa otteluissa jatkoaikoja. Lauantaina Ilves nousi kahden maalin takaa tasoihin päätöserässä, ja Samuli Vainionpää iski voittomaalin ajassa 62.46. Sunnuntaina ylivoimapeli oli arvossaan, kun vain SaiPan avausmaali syntyi tasakentällisin. Jatkoajalla Ahti Oksasen maali ajassa 76.15 toi ratkaisun ja siirsi ratkaisun Tampereella.

Ilves on tehnyt yhden muutoksen hyökkäykseensä, kun Juho Liuksiala korvaa Toni Henttosen nelosketjussa. Puolustuksessa muutoksia ei ole tehty. Lukas Dostal jatkaa Ilves-maalilla.

Myös SaiPan playoffs-kokoonpanoon on tehty yksi muutos, kun Mikael Kuronen korvaa Ville Vainikaisen. Frans Tuohimaa pelaa SaiPan maalilla.

Poissa kokoonpanosta
Ilves: Oskari Laaksonen, Panu Mieho, Jerry Ahtola
SaiPa: Anssi Löfman, Emil Oksanen, Vladimir Denisov, Veeti Vainio, Roy Radke

>> Illan kokoonpanot: Ilves – SaiPa


---
Julkaisija: Antti Seppänen