Sunnuntain kierros tasoitti ottelusarjat – JYP ja SaiPa voittoihin

17.3.2019
Sunnuntain kierros tasoitti ottelusarjat – JYP ja SaiPa voittoihin

Ahti Oksanen ratkaisi voiton SaiPalle jatkoajalla. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Playoffsien 1. kierroksen toiset ottelut tasoittivat molemmat ottelusarjat, kun lauantaina hävinneet joukkueet avasivat voittotilinsä. JYP oli rautaa Jyväskylässä, kun joukkue kaatoi Lukon 4–1. SaiPan ja Ilveksen välillä haettiin lauantain tapaan ratkaisua jatkoajalta, jossa Ahti Oksanen ratkaisi ottelun SaiPan hyväksi.

JYP-Lukko 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Otteluparin tahti muuttui sunnuntaina täysin, kun edellisen päivän ottelussa 5–1-lukemin dominoinut Lukko joutui nöyrtymään Jyväskylässä. JYP puolusti tylysti ja oli omissa maalipaikoissaan varsin tehokas, jättäen raumalaiset yhteen tehtyyn maaliin. Kotijoukkueen pelaajisto onnistui erittäin laajalla rintamalla, sillä peräti 12 eri pelaajaa merkkautti yhden pisteen.

Lauantaina JYPin ainoan maalin juoninut kaksikko Jani Tuppurainen-Jerry Turkulainen onnistui myös sunnuntaina, tällä kertaa maalintekijän roolissa Turkulainen. Lukon ainokaisesta vastasi Toni Koivisto kahden miehen ylivoimalla minuutti ennen loppusummeria.

SaiPa-Ilves 3–2 JA (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Tasaista oli lauantaina ja niin oli nytkin. SaiPa ja Ilves takoivat maaleja vuorotellen ja ylivoimapelaaminen oli varsin isossa roolissa, kun ottelussa tehdyistä viidestä maalista peräti neljä syntyi yhden miehen ylivoiman turvin. SaiPa sai päätöserän loppupuolella vielä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta tuolla kertaa tilaisuudet jäivät käyttämättä. Ottelun ratkaisua haettiin tälläkin kertaa jatkoajalta. Teemu Rautiainen pääsi yrittämään ratkaisua rangaistuslaukauksesta ajassa 67.07, mutta tulosta ei syntynyt. Kotiyleisö repesi lopulta riemuun ajassa 76.15, kun Ahti Oksanen ratkaisi voiton Mark Floodin estämisjäähyn aikana.

Sunnuntain tehokkaimmat olivat kotijoukkueesta Topi Nättinen (1+1) sekä Ilveksen leiristä Arttu Ruotsalainen (1+1) ja Rautiainen (0+2). 0–1-maalin tehneelle Niko Peltolalle osuma oli koko kauden ensimmäinen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen