Jussi Ahokas KooKoon uusi päävalmentaja – “Juniorikiekosta ammattilaiskiekon pariin”

15.3.2019
Jussi Ahokas KooKoon uusi päävalmentaja – “Juniorikiekosta ammattilaiskiekon pariin”

Kuva: KooKoo

KooKoo on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen joukkueen uutena päävalmentajana aloittavan Jussi Ahokkaan kanssa. Viimeiset kuusi kautta Ahokas on toiminut nuorten maajoukkuevalmentajana, viimeksi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

– Jussi on menestynyt, intohimoinen ja moderni valmentaja. Hänellä on jo pitkä valmentajakokemus vaativista tehtävistä, ja hän haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan yhdessä KooKoon kanssa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen taustoittaa sopimusta.

38-vuotias Ahokas on kaksinkertainen maailmanmestari nuorten maajoukkueissa. Keväällä 2016 hän johdatti Pikkuleijonat MM-kultaan, ja tammikuussa 2019 Nuoret Leijonat voittivat maailmanmestaruuden.

– Olen valmentanut jo 19 vuotta, joten nyt on hyvä hetki siirtyä juniorikiekosta ammattilaiskiekon pariin. Tilaisuuksia olisi ollut aiemminkin, mutta koen olevani nyt selkeästi valmiimpi tehtävään, Jussi Ahokas sanoo.

– Tulen Kouvolaan täynnä intoa. KooKoo on jo täysiverinen Liiga-seura, mutta meidän on aika ottaa seuraava askel myös menestymisen suhteen.

Ahokkaan valmennusryhmään kuuluvat valmentajat Mikko Heiskanen ja Jukka Aho sekä maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen. Heiskanen ja Lehtonen olivat KooKoo-valmennuksessa ja kuluvalla kaudella, Jukka Aho siirtyy Kouvolaan Kärppien taitovalmentajan pestistä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen