Jukurien Vadim Pereskokoville yhden ottelun pelikielto

14.3.2019

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Jukurien Vadim Pereskokoville yhden ottelun pelikiellon tiistain Lukko–Jukurit-ottelussa tapahtuneesta epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Pereskokov on pelikiellossa torstaina 14.3. pelattavassa Jukurit–KooKoo-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Vadim Pereskokov
Ottelu: Lukko–Jukurit
Peliaika: 51.07
Pelipäivä: 13.3.2019

1. Selostus asiasta

Lukko–Jukurit-ottelun pelikatkolla ajassa 51.07 Jukurien Vadim Pereskokov näyttää kädellään liikettä, jonka perusteella ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta Pereskokoville 5 minuutin käytösrangaistuksen ja pelirangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Liigan tilannehuone on katsonut tilanteen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Pereskokov on antanut suullisen lausuman tapahtuneesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 168 vi 2 -kohdan pelaajalle, joka tekee säädyttömän eleen tai toimintaa kenelle tahansa henkilölle jäällä tai missä tahansa kentällä ennen ottelua, sen aikana tai välittömästi sen jälkeen, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta sekä kuullut Pereskokovin lausuman ja lukenut erotuomariraporin. Videotallenteen perusteella kurinpitodelegaatio toteaa, että Pereskokov tekee säädyttömän itsetyydytyseleen vastustajan joukkueen pelaajalle. Kurinpitodelegaatio katsoo, että tilanteesta määrätään ottelurangaistus. Kurinpitodelegaatio pitää yhden ottelun pelikieltoa oikeana seuraamuksena kyseisestä teosta.

3. Ratkaisu

Jukurien Vadim Pereskokoville määrätään yhden (1) ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

13. maaliskuuta 2019

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja

Video tilanteesta


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen