Liiga tiistaina: Ratkaisujen paikka

12.3.2019
Liiga tiistaina: Ratkaisujen paikka

Sport (Roope Talaja) ja TPS (Markus Nurmi) kohtaavat tiistain jännitysnäytelmässä Vaasassa. (Kuva: Timo Savela)

Runkosarjan toiseksi viimeinen kierros on edessä tiistaina. Kamppailu playoffsien 1. kierroksen viimeisestä paikasta jatkuu JYPin ja Sportin välillä: JYP pelaa Kouvolassa, Sport kotonaan Vaasassa. Lisäpisteitä paikkaan kuuden parhaan joukosta hakevat Tampereella esiintyvä HIFK ja kotonaan Raumalla pelaava Lukko. Lue taustat jännityksentäyteiselle kierrokselle.

KooKoo (18-11-29) - JYP (17-18-24) | Kokoonpanot

KooKoo palasi lauantaina voittokantaan kaatamalla Lukon kahden tappiopelin jälkeen. JYP on hävinnyt neljä edellistä otteluaan ja jäänyt seitsemässä edellisessä ottelussaan ilman kolmen pisteen voittoa. Kauden edellisistä kohtaamisista voitot ovat KooKoolle 2-1, ja kaikki ottelut ovat päättyneet yhden maalin erolla.

Kärpät (40-7-11) - Pelicans (29-11-18) | Kokoonpanot

Kärpät on voittanut neljä viimeisintä otteluaan ja seitsemän kahdeksasta edellisestä pelistä. Pelicansin voittoputki on viiden ottelun mittainen, ja yhdeksästä edellisestä ottelustaan joukkue on napannut seitsemän kolmen pisteen voittoa. Kärpät on voittanut Pelicansin kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa.

Lukko (25-13-20) - Jukurit (12-19-27) | Kokoonpanot

Lukko hävisi lauantaina kotonaan KooKoolle ja on kärsinyt neljässä viime ottelussaan kolme tappiota. Jukurien tappioputki on kolmen pelin mittainen, ja joukkue on jäänyt ilman kolmen pisteen voittoa yhdeksässä ottelussa peräkkäin. Lukon ja Jukurien kaikki kauden kolme kohtaamista ovat päättyneet maalein 2-1 – näistä voitot ovat Lukolle 2-1.

SaiPa (21-15-22) - KalPa (17-14-27) | Kokoonpanot

SaiPa on voittanut kahdessa edellisessä ottelussaan Jukurit ja JYPin yhteismaalein 9-0. KalPa hävisi lauantaina kotonaan Pelicansille kahden voittopelin jälkeen. Keskinäisten otteluiden voitot tältä kaudelta ovat SaiPalle 2-1.

Sport (16-19-23) - TPS (28-11-19) | Kokoonpanot

Viimeistä playoffs-paikkaa edelleen janoava Sport voitti viikonlopun tuplapeleissä Ässät ja on ottanut kolme voittoa neljästä edellisestä ottelustaan. TPS:n tappioputki on neljän ottelun mittainen, ja turkulaiset on jääneet ilman kolmen pisteen voittoa kuudessa ottelussa peräkkäin. Sport on hallinut kauden TPS-otteluitaan voitoin 2-1.

Tappara (31-9-18) - HIFK (23-18-17) | Kokoonpanot

Tappara on voittanut kolme edellistä otteluaan ja jäänyt kahdeksassa edellisessä ottelussaan vain kerran pisteittä. HIFK palasi lauantaina voittokantaan kukistamalla TPS:n kahden tappiopelin jälkeen. Tapparan ja HIFK:n kauden kolmessa edellisessä kohtaamisessa kotietu on pitänyt.

Ässät (9-13-36) - Ilves (22-14-22) | Kokoonpanot

Ässät on hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja jäänyt ilman kolmen pisteen voittoa 12 ottelussa peräkkäin. Ilves kaatoi lauantaina HPK:n kotonaan ja palasi voittokantaan kahden tappiopelin jälkeen. Ilveksen ja Ässien kaikki kauden kolme kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoihin.


---
Julkaisija: Antti Seppänen