Liiga lauantaina: Seitsemän ottelun kierros täynnä panosta

9.3.2019
Liiga lauantaina: Seitsemän ottelun kierros täynnä panosta

Ville Leskinen taistelee tiukasti piste- ja maalipörssin voitosta. (Kuva: Ville Honkonen)

Lauantain kierroksella riittää jännitettävää. Sport tarvitsee Porista kipeästi pisteitä noustaakseen playoffseihin, Ilves haastaa HPK:n Hakametsässä ja SaiPa ja JYP kohtaavat tärkeässä ottelussa. Lue ennakosta lähtökohdat illalle.

HIFK (22-18-17) - TPS (28-11-18) | Kokoonpanot

Kummankaan joukkueen viime otteluiden vire ei ole ollut parhaimmasta päästä. Kahdessa edellisessä ottelussaan HIFK on hävinnyt HPK:lle ja Pelicansille maalierolla 5-11. TPS on puolestaan hävinnyt kolme ottelua putkeen, eikä ole voittanut varsinaisella peliajalla kahteen viikkoon. Molemmista joukkueista löytyy kuitenkin pelaajia, jotka voivat henkilökohtaisella vireellään kääntää ottelun oman joukkueensa eduksi. Turkulaisleirissä Kaapo Kakko takoo kiekkoa verkkoon kovalla tahdilla, HIFK:lla puolestaan Erik Thorell on tulikuuma.

Ilves (22-13-22) - HPK (24-15-19) | Kokoonpanot

Ilveksellä riittää illassa panosta, sillä joukkue haluaa varmasti olla runkosarjan päättyessä mieluummin sijoilla 7–8. kuin 9–10. Vastus on kuitenkin kova, sillä kolme viimeisintä otteluaan voittanut HPK on varsin vahvassa vireessä takoen tulosta monen ketjun voimin. Ilves on tehnyt viimeiseen kahteen otteluun vain yhden maalin, joten hyökkäyspään tehot eivät olisi pahitteeksi. Katseet kääntyvät Hakametsän illassa myös Teemu Turuseen, joka on vain pisteen päässä pistepörssin kärjestä.

Jukurit (12-19-26) - Kärpät (39-7-11) | Kokoonpanot

Kahden panoksettoman joukkueen välinen mittelö. Joukkueilla on runkosarjaa enää kolme ottelua jäljellä, eikä Mikkelissä pelata lauantaina kuin kunniasta. Jukurit on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussaan nollille, eikä maalinteko ole sen helpompaa Kärppien puolustusta vastaan. Kärppien tekeminen on ollut viime otteluissa varsin vahvaa, vaikka todellinen panos onkin puuttunut. Oululaiset jyräsivät JYPin perjantaina 4–1. Voi olla, että vierasjoukkueen pelaajat hakevat illan ottelussa syöttöpaikkoja maalipörssiä johtavalle Ville Leskiselle.

KalPa (17-14-26) - Pelicans (28-11-18) | Kokoonpanot

Eletään KalPan viimeisiä mahdollisuuksia playoffseja ajatellen. Lauantaina tappio ja kausi päättyy varmasti runkosarjaan. Voittoa ei kuopiolaisten ole helppo kotiottelustaan saada, sillä vastaan tulee hurjassa vireessä maaleja mättävä Pelicans. Lahtelaiset ovat tehneet viimeiseen viiteen otteluun mehukkaat 24 maalia, eikä tahti tunnu hyytyvän oikein millään. Pelicansia vastaan on haastava puolustaa, sillä joukkueen kaikki neljä ketjua pystyvät pyörittämään peliä vastustajan päädyssä.

Ässät (9-13-35) - Sport (15-19-23) | Kokoonpanot

Ässillä ei ole aikoihin ollut mitään panosta otteluissaan, mutta Sportilla on sitäkin enemmän. Joukkueet kohtasivat perjantaina Vaasassa, jossa Sport nousi kahden maalin tappioasemasta elintärkeään voittoon. Vaasalaiset ovat viiden pisteen päässä viimeistä playoffs-paikkaa pitävästä JYPistä, joten jäljellä olevista kolmesta ottelusta tarvitaan yhä kipeästi pisteitä. Vaikka porilaisten kausi on ollut varsin murheellinen, on nuorten pelaajien pirteä pelaaminen ollut ilahduttava ilmiö helmi-maaliskuun otteluissa.

SaiPa (20-15-22) - JYP (17-18-23) | Kokoonpanot

Lappeenrannan otteluun lähdetään kutkuttavista tunnelmista. SaiPa haluaisi varmasti kotiedun pudotuspelien avauskierrokselle, mutta tämä tavoite vaatisi vielä muutaman pisteen jäljellä olevista otteluista. JYPille voitto olisi helpottava, sillä se lisäisi todennäköisyyttä takana uhkaavan Sportin pysymiseen playoffs-viivan huonommalla puolella. SaiPa on sarjan parhaita kotijoukkueita, mikä antaa pienimuotoisen edun keltamustille.

Lukko (25-13-19) - KooKoo (17-11-29) | Kokoonpanot

Lukko on sarjataulukossa hienosti kuudennella sijalla, mutta HIFK väijyy takana vaivaisen yhden pisteen päässä. Raumalaiset ovat viimeisen viiden ottelun otannalla Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueita ja joukkue onkin napsinut pisteitä varsin hyvällä tahdilla. Vili Sopanen, Toni Koivisto ja Janne Keränen ovat esiintyneet varsin tehokkaasti viime otteluissa. Lisäksi Eetu Koivistoinen pelaa upeaa läpimurtokautta. KooKoo:n Malte Strömwall taistelee kiivaasti pistepörssin voitosta, jota ruotsalainen johtaa tällä hetkellä yhden pisteen erolla seuraaviin.


---
Julkaisija: Markus Viljanen