Lauantain kierros täynnä murskavoittoja - Tyler Morley iski hattutempun

9.3.2019
Lauantain kierros täynnä murskavoittoja - Tyler Morley iski hattutempun

Tyler Morley viimeisteli hattutempun JYPiä vastaan. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Lauantain liigakierros sisälsi monta suurinumeroista voittoa. Kärpät nitisti Jukurit 6–0, ja samoilla lukemilla myös SaiPa kaatoi JYPin. Sport piti playoffs-haaveensa elossa voittamalla Ässät Porissa lukemin 6–2. Lue raportista tiivistelmä kaikkien otteluiden tapahtumista.

HIFK-TPS 4–2 (3–1, 1–0, 0–1)
>> Tilastot

HIFK katkaisi orastavan tappioputkensa kaatamalla TPS:n kotihallissaan. Samalla HIFK voitti TPS:n vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tällä kertaa helsinkiläiset eivät olleet vain tulikuuman ykkösketjunsa varassa, vaan onnistumisia maalien muodossa tuli myös kakkos- ja nelosketjujen pelureilta. Kotijoukkueen tehokkain oli Sakari Salminen (1+1). TPS:n maaleista vastanneet Kaapo Kakko ja Zach Budish jatkoivat hyvää maalivirettään. TPS:lle tappio oli jo neljäs peräkkäinen ja näillä esityksillä runkosarjan toinen sija karkaa joukkueen ulottumattomiin.

Ilves-HPK 2–1 JA (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot

Ilves otti kahden hävityn ottelun jälkeen kovan päänahan voittamalla kovavireisen HPK:n Eemeli Suomen jatkoaikamaalilla. Voitto oli Ilvekselle varsin tärkeä taistelussa playoffsien 1. kierroksen kotiedusta. Tappio katkaisi hämeenlinnalaisten kolmen ottelun voittoputken. Suomen lisäksi maalinteossa onnistuivat Panu Mieho sekä Jere Innala.

Jukurit-Kärpät 0–6 (0–3, 0–3, 0–0)
>> Tilastot

Jukurien kauden toiseksi viimeinen kotiottelu ei jättänyt paikalliselle yleisölle juurikaan aihetta iloon, kun sarjajohtaja Kärpät hurjasteli myrskyn lailla 6–0-voittolukemat. Kärppien ykkösketju jatkoi jälleen tehokasta tahtiaan, kun Jussi Jokinen viimeisteli kaksi maalia ja Nicklas Lasu ja Ville Leskinen napsivat kaksi syöttöpistettä mieheen. Myös Lasse Kukkonen (1+1) ja Aleksi Heponiemi (0+2) olivat tehokkaalla pelipäällä. Jukureille ottelun lopputulos oli siinäkin mielessä karu, että joukkue jäi ilman tehtyä maalia jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa.

KalPa-Pelicans 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
>> Tilastot

KalPalla oli vielä ennen lauantain ottelua ohut sauma kevään playoffseihin, mutta tappio Pelicansille ratkaisi kuopiolaisten kauden päättymisen runkosarjaan. Sarjataulukossa jo kolmanneksi nousseelle Pelicansille voitto oli viides putkeen. Yksi illan hahmoista oli puolustaja Oliwer Kaski, joka teki pisteet 1+1. Täten Kaski rikkoi huikaisevan 50 tehopisteen rajapyykin. Jesse Mankinen iski myös pisteet 1+1 päästen pisteille kolmannessa peräkkäisessä ottelussa. KalPan ainokaisesta vastasi Cade Fairchild.

Ässät-Sport 2–6 (1–0, 0–5, 1–1)
>> Tilastot

Viikonloppu oli Sportille varsin onnistunut, kun joukkue kohtasi Ässät voitokkaasti niin perjantaina kuin lauantaina. Jos oli perjantain ottelu tiukkaa taistoa, ei lauantain kohtaaminen yltänyt samalla tasolle vaasalaisten iskiessä peräti kuusi maalia Ässien verkkoon. Sportin pelaajistosta peräti viisi pelaajaa kirjautti vähintään kaksi pistettä. Heistä tehokkaimmat olivat puolustajat Niklas Nevalainen ja Tony Sund, joille kummallekin merkittiin pisteet 0+3. Voitolla Sport piti playoffs-haaveensa vielä elossa.

SaiPa-JYP 6–0 (1–0, 2–0, 3–0)
>> Tilastot

Lappeenrannassa nähtiin varsin yksipuoleinen ottelu, kun vierasjoukkue JYP jäi aivan totaalisesti SaiPan jalkoihin. Kotijoukkue oli kuskin paikalla alusta loppuun asti, eivätkä 6–0-loppulukemat jättäneet selittelylle sijaa. SaiPan kultakypärä Tyler Morley oli varsin kovassa iskussa viimeistellen hattutempun ja päälle vielä yhden syöttöpisteen. Myös puolustaja Jere Seppälä kunnostautui maalinteossa osumalla kahdesti. Maalivahti Frans Tuohimaa kirjautti nollapelin lisäksi syöttöpisteen avausosumaan. 10. sijalla majailevalle JYPille tappio oli varsin kehno asia, sillä Sport nousi kärkkymään jo kahden pisteen päähän.

Lukko-KooKoo 1–4 (0–0, 0–3, 1–1)
>> Tilastot

KooKoo vastasi kierroksen pienimuotoisesta yllätyksestä voittamalla Lukon selvin lukemin Raumalla. Yhtenä ottelun näkyvimmistä hahmoista toimi 19-vuotias Joonas Oden, joka teki kaksi maalia, jatkaen viime otteluiden hyviä esityksiään. Oden on nyt tehnyt viimeiseen viiteen otteluun pisteet 4+3. Kotijoukkueen ainoan maalin teki päätöserän lopussa Jakub Krejcik. Lukolle tappio oli varsin kitkerä, sillä pääsy kuuden parhaan joukkoon vaikeutui jälleen aavistuksen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen