Urheilun oikeusturvalautakunta kumosi Malte Strömwallin pelikiellon

1.3.2019
Urheilun oikeusturvalautakunta kumosi Malte Strömwallin pelikiellon

Kuva: Timo Savela

Urheilun oikeusturvalautakunta kumosi KooKoo-hyökkääjä Malte Strömwallille joulukuussa langetetun yhden ottelun pelikiellon.

Malte Strömwallille tuomittiin perjantaina 21.12. pelatussa Pelicans–KooKoo-ottelussa ajassa 18.13 pelirangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Strömwallin tulkittiin tehneen linjatuomarille osoitettu säädytön ele.

Ottelun tapahtumien johdosta Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Strömwallille yhden ottelun pelikiellon.

KooKoo valitti tuomiosta urheilun oikeusturvalautakunnalle, joka kumosi torstaina 28.2. tulleessa päätöksessään Strömwallin yhden ottelun pelikiellon. Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen mukaan videotallenteen perusteella ei voida varmuudella tehdä johtopäätöstä, että kyseessä olisi ollut säädytön ele, joten tilanteesta ei voi määrätä ottelurangaistusta ja pelikieltoa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen