KooKoon Malte Strömwall palasi tehokkaasti – kuuden joukkoon riittää tunkua

1.3.2019
KooKoon Malte Strömwall palasi tehokkaasti – kuuden joukkoon riittää tunkua

Kuva: Mika Kylmäniemi

Maaliskuun ensimmäisen Liiga-illan voittajat olivat perjantaina juhlineet Ilves, TPS, JYP, KooKoo, HIFK ja SaiPa. Illan ykkösnimeksi kohosi hattutempun paluuottelussaan iskenyt KooKoon Malte Strömwall.

Ilves-KalPa 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves otti perjantaina viikon toisen täyden pistepottinsa, kun KalPa kaatui Hakametsässä vakuuttavasti. Tamperelaisten maaleista vastasivat Teemu Lepaus, Jarkko Parikka, Joona Ikonen ja tyhjiin osunut Arttu Ruotsalainen. Illan ykkösnimi oli kuitenkin tukun upeita torjuntoja esittänyt ja syöttöpisteen merkkauttanut tshekkimaalivahti Lukas Dostal. Voitolla Ilves nousi kolmen pisteen suorasta playoffs-paikasta. KalPalle tappio oli puolestaan jo kuudes peräkkäinen.

Jukurit-TPS 2–3 JA (0–0, 1–0, 1–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit laittoi Liigan kakkospaikalla majailevan TPS:n tiukoille perjantaina Mikkelissä. Turkulaiset kirivät voittoon jatkoajalla, kun Ilkka ratkaisi illan toisella osumallaan. Jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 19 sekuntia. Jukurit johti ottelua jo kahdella maalilla Anttoni Hongan ja Harri Kainulaisen onnistuessa maalinteossa. Heikkisen lisäksi TPS:ltä osui upeaa kevättä pelaava Kaapo Kakko. Jatkoaikavoiton myötä turkulaiset rikkoivat 100 pisteen rajapyykin runkosarjassa.

JYP-Tappara 3–2 VL (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

JYP ja Tappara esittivät loppuunmyydylle Hippokselle jännittävän näytelmän pisteistä. Voittajaksi selviytyi lopulta kotijoukkue JYP. Ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa ja ratkaisuun tarvittiin peräti 16 laukojaa. Laukojista onnistui maalinteossa ainoastaan JYPin Samuli Ratinen. Voitolla jyväskyläläiset tukevoittivat asemaansa kymmenentenä.

KooKoo-Ässät 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Liigan häntäpään kamppailussa KooKoo murkasi Ässät Kouvolassa. Illan ykkösnimeksi nousi paluun kaukaloon tehnyt Malte Strömwall, joka iski hattutempun ja merkkautti yhteispisteet 3+1. Strömwallin lisäksi esille nousivat Liiga-uransa avausmaalit tehnyt KooKoon Joonas Oden ja Ässien Aleksi Varttinen. Täysi pistepotti oli kouvolalaisille kolmas peräkkäinen. Ässille tappio oli puolestaan jo viides peräkkäinen.

Lukko-HIFK 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

HIFK haki perjantaina tärkeät pisteet Raumalta, kun helsinkiläisten kanssa sijoista kuuden parhaan joukossa taisteleva Lukko kaatui niukasti 1–2. Voittomaali syntyi Teemu Erosen lavasta ainoastaan minuutti ja 11 sekuntia ennen päätössummeria. Aiemmin ottelussa olivat osuneet HIFK:n Joonas Lyytinen ja Lukon Janne Keränen. Voitolla helsinkiläiset nousivat kuudenneksi – tasapisteisiin viidentenä olevan Lukon kanssa.

Sport-SaiPa 1–2 (0–1, 1–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

HIFK:n tavoin myös SaiPa haki perjantaina arvokkaan vierasvoiton, kun lappeenrantalaiset kaatoivat Vaasassa playoffseihin hamuavan Sportin. SaiPa vei Kuparisaaresta pisteet Micke Saaren ja David Goodwinin osumilla. Sportin ainokaisesta vastasi Joel Kiviranta. Tappion myötä vaasalaisten matka viimeiseen playoffs-paikkaan venähti jo seitsemään pisteeseen. SaiPa puolestaan tukevoitti asemaansa kohti playoffsien 1. kierrosta.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen