Nuoret tulikuumien kärjessä – “Peliä on nautinnollista seurata”

25.2.2019
Nuoret tulikuumien kärjessä – “Peliä on nautinnollista seurata”

Viikon tulikuumimpia: Aleksi Heponiemi (vas.), Kaapo Kakko ja Jere Innala.

Liigan nuoret huippulupaukset miehittävät Viikon tulikuumat –listan kärkisijat. TPS:n Kaapo Kakon lisäksi kärkikolmikosta ovat paikkansa ottaneet Kärppien Aleksi Heponiemi ja HPK:n Jere Innala.

Juuri 18-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Kaapo Kakko on takonut viimeisissä neljässä ottelussaan kuusi osumaa. Kauden maalisaldo näyttää tällä hetkellä 18:aa. Yhtä nuorena vastaavaan suoritukseen on pystynyt Liiga-historian aikana vain Aleksander Barkov nuorempi kaudella 2012-13.

"Alkukaudesta pienenä heikkoutena pidetty maalinteko näyttää olevan menneen talven lumia. Nuorukainen on viime peleissä intoutunut laittamaan verkot tötterölle kovalla prosentilla. Ensimmäinen maali ottelussa KalPaa vastaan oli yksi hänen kauden hienoimmista. Ensin hän harhautti puolustajan totaalisesti jään pintaan ja lopuksi vielä maalivahdin niin, että sai vetää kiekon tyhjään maaliin."

Vuoden tulokkaan tittelistä Kaapo Kakon kanssa taisteleva Aleksi Heponiemi on tehtaillut ensimmäisellä Liiga-kaudellaan muhkeat 43 pistettä. 20-vuotias tamperelaisen kiekkokoulun kasvatti tavoittelee tulokaspelaajalle maagista 50 pisteen rajaa neljäntenä pelaajana kautta aikojen.

"Kun kulkee, niin kulkee. Nuoren taiturin peliä on nautinnollista seurata. Pelaamisessa ei ole mitään kiirettä ja luo itselleen sekä pelikavereille mahtavasti aikaa sekä tilaa. Ajoittain pelaaminen näyttää hieman surffailulta, mutta sulava liike hämää. Päässä raksuttava pelitietokone saa pelaamisen näyttämään erittäin helpolta. Iski viime viikolla kahteen peräkkäiseen peliin pisteet 1+2."

20-vuotias Jere Innala on tehnyt tällä kaudella läpilyöntinsä Liiga-kiekon hyökkääjäeliittiin. HPK:n oma kasvatti on ollut huippuvireessä erityisesti helmikuun otteluissaan, kun yhdeksän ottelua ovat tuottaneet pisteet 7+5. Noussut taistelemaan jopa runkosarjan maalikuninkuudesta.

"Nuori hyökkääjä on noussut tuntemattomuudesta tällä kaudella Liigan parrasvaloihin. Kehittyi kesän aikana valtavasti fyysisellä puolella, ja nopeus sekä sähäkkyys ovat kehittyneet merkittävästi. Päässyt tällä kaudella erittäin hyvin maalipaikoille ja viimeistellyt hyvin. Maalipörssissä jo jaetulla kolmennella sijalla."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen