Lukko juhlistaa lauantaina Ville Vahalahtea – “Laittoi itsensä aina likoon”

16.2.2019
Lukko juhlistaa lauantaina Ville Vahalahtea – “Laittoi itsensä aina likoon”

Marraskuussa 2018 uransa päättymisestä ilmoittaneen Liiga-legenda Ville Vahalahden uraa muistellaan lauantaina Lukko–TPS-ottelun yhteydessä.

Nelinkertainen Suomen mestari pelasi upealla urallaan peräti 977 ottelua Liigassa. Vahalahti kokosi 19 kautta kestäneellä pääsarjaurallaan muhkeat 687 pistettä, joilla hän on kaikkien aikojen pistepörssin viides. Kaudella 2013-14 Vahalahti voitti Veli-Pekka Ketola -palkinnon runkosarjan parhaana pistemiehenä.

Vahalahti pelasi ennen Lukko-vuosiaan peräti 14 kautta kasvattajaseuransa TPS:n paidassa. Hän on TPS:n kaikkien aikojen ottelutilaston ykkönen 706 pelillään.

– Suhteellisen asiallisen ja positiivisen olemuksen takana on pelkäämätön pelaaja, joka laittoi itsensä aina likoon, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kuvailee Lukon verkkosivuilla.

Virran mukaan luonteeltaan rauhallinen pelaaja pystyi saman tien pelitilanteessa pelaamaan kuitenkin kovaa. Tämä yhdistelmä on vakuuttanut Lukko-luotsin, joka valmensi Vahalahtea myös TPS:ssä.

– Se mahdollisti pitkän uran ja olisi mahdollistanut vielä pidemmän ilman näitä pahoja loukkaantumisia. Meidän projekti jäi pahasti kesken ja olemme molemmat siitä harmissamme. Toivon, että Ville Vahalahden positiivinen asenne saataisiin suomalaisen jääkiekon käyttöön tavalla tai toisella, Virta sanoo.


---
Julkaisija: Antti Seppänen