TPS jatkoi pisteputkeaan, Tappara jyräsi KooKoo:n

8.2.2019
TPS jatkoi pisteputkeaan, Tappara jyräsi KooKoo:n

Kuva: Timo Savela

Liigassa pelattiin perjantaina seitsemän ottelun kierros. KalPa ja Ilves mättivät yhdeksän maalin ottelun, Kärpät nollasi HIFK:n ja TPS jatkoi pisteputkeaan. Lue raportista kierroksen kohokohdat.

HIFK-Kärpät 0–2 (0–1, 0–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

HIFK ja Kärpät pelasivat jo kuudetta kertaa vastakkain kuluvalla kaudella. Kärpät oli keskinäisessä kohtaamisessa vahvempi, ottaen kauden neljännen voittonsa helsinkiläisistä. Jussi Jokinen syötti Kärppien avausmaalin ja on nyt päässyt pisteille jokaisessa kauden ottelussaan. 2–0-maalista vastannut Aleksi Heponiemi osui neljännessä peräkkäisessä ottelussa. Viimeiseen neljään otteluun nuori hyökkääjä on viimeistellyt pisteet 4+3. Tappio katkaisi HIFK:n viiden ottelun pisteputken, Kärpille voitto oli neljäs putkeen.

Jukurit-Ässät 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Mikkelissä kohtasivat pahnan pohjimmaiset, kun Jukurit ja Ässät kohtasivat. Jukurit säilytti voitolla mahdollisuutensa playoffs-paikkaan, mutta mahdollisuudet kevään peleihin ovat edelleen heikot, sillä ero 10. sijaan on edelleen yhdeksän pistettä. Kotijoukkueen voiton takuumiehinä toimivat jälleen ykkösketjun pelurit Janne Tavi (1+0), Turo Asplund (0+2) ja Vadim Pereskokov (1+0). Ässien ainoan maalin teki Lauri Kulmala, jolle osuma oli ensimmäinen porilaisjoukkueessa.

KalPa-Ilves 4–5 JA (2–2, 2–1, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

KalPa ja Ilves mittelivät perjantaina tärkeistä pisteistä. Ilves taisteli maalien sävyttämässä ottelussa tiukan 5–4-vierasvoiton ja nousi 7. sijalle. KalPa pysyi 12. sijalla, viiden pisteen päässä playoffs-paikasta. Puolustajat olivat KalPan puolella näkyvässä roolissa, kun Ari Gröndahl viimeisteli kauden viidennen maalinsa ja Ryan Wilson puolestaan kauden ensimmäisensä. Ilveksen tehokkaimpina häärivät Eemeli Suomi (2+1), Teemu Lepaus (1+1) ja Joose Antonen (0+2).

SaiPa-Lukko 3–2 JA (0–0, 1–1, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPan tiukat ottelut jatkuivat joukkueen isännöidessä Lukkoa. Lappeenrantalaiset kasvattivat voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi Kalle Maalahden ratkaistua ottelun jatkoajalla kotiyleisön mieliksi. Hyvää vaihetta pelaavalle Lukolle tappio oli ensimmäinen neljään otteluun. Kotijoukkueen tehopelaajina toimivat Cody Kunyk (0+2) ja Tyler Morley (0+2). Lukon Justin Danforth syötti Lukon molemmat maalit.

Sport-JYP 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport otti playoffsien kannalta erittäin tärkeän voiton kaatamalla JYPin kotihallissaan 2–1. Voiton ansiosta joukkueiden välinen ero 10. sijan tuntumassa kaventui yhden pisteen suuruiseksi. Vaasalaisten maaleista vastasivat Brody Sutter ja Tommi Tikka. JYPin maalin iski Jerry Turkulainen, mikä katkaisi hyökkääjän peräti 34 ottelun mittaisen maalittoman putken.

Tappara-KooKoo 5–1 (2–1, 1–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara palasi takaisin voittojen pariin surkeasti sujuneen viikonlopun jälkeen. Viime viikonloppuna tamperelaiset hävisivät molemmat ottelunsa maalierolla 2–11, mutta tämän viikonlopun ottelussa KooKoo:sta ei juuri vastusta ollut. Kristian Kuusela (1+1) ja Valtteri Kemiläinen (0+2) kuuluivat kotijoukkueen tehokkaimpiin pelaajiin. Hienoja onnistumisia kotijoukkueella riitti, kun Anton Ollikainen teki Liiga-uransa avausmaalin ja Jere Karjalainen iski kauden avausosuman.

TPS-HPK 4–2 (3–1, 0–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS jatkoi vahvoja esityksiään voittamalla sarjaviitosena majailevan HPK:n lukemin 4–2. Pisteitä turkulaiset nappasivat nyt jo kuudennessa ottelussa perätysten. Pistenikkarina toimi Zach Budish, joka merkkautti hienot pisteet 2+1. Puolustaja Elmeri Eronen antoi hyvää taustatukea 1+1–pisteillään. 22-vuotias Julius Pohjanoksa teki liigadebyyttinsä TPS:n maalilla torjuen voitto-ottelussa 20 torjuntaa. HPK:n maalit tekivät Harri Kainulainen ja Niclas Lucenius.


---
Julkaisija: Markus Viljanen