Liiga keskiviikkona: Kirivaihde playoffseihin käyntiin

6.2.2019
Liiga keskiviikkona: Kirivaihde playoffseihin käyntiin

Kuva: Samppa Toivonen

Keskiviikkona pelataan tärkeistä pisteistä kuudella paikkakunnalla. Tampereella vierailevalla Sportilla on voitolla mahdollisuudet nousta playoffs-viivan yläpuolelle. Samaan kamppailuun vielä oljenkortensa säilyttänyt KooKoo haastaa kotonaan HPK:n. Katso taustat illan kierrokselle.

Ilves (18-11-19) - Sport (12-17-18) | Kokoonpanot

Ilves hävisi edellisessä ottelussaan lauantaina Jukureille kotonaan. Seitsemästä edellisestä kotipelistään Ilves on napannut vain yhden kolmen pisteen voiton. Sport hävisi viikonlopun otteluissaan KalPalle ja Kärpille. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan Sport on voittanut vain yhden. Vieraspelien tappioputki on viiden ottelun mittainen maalierolla 5-21. Ilves ja Sport kohtaavat kuudennen kerran tällä kaudella. Voitot ovat Ilveksen eduksi 3-2.

Jukurit (11-15-21) - Lukko (20-10-17) | Kokoonpanot

Jukurit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa lauantaina Ilvestä vastaan. Yhdeksästä edellisestä kotipelistään Jukurit on voittanut vein yhden varsinaisilla peliajoilla. Lukko lähtee otteluun kolmen pelin voittoputkessa. Joukkueen verkkoon on tehty näissä otteluissa vain kolme maalia. Syyskauden keskinäisissä otteluissa sekä Jukurit että Lukko olivat voitokkaita kotonaan.

JYP (14-14-18) - Pelicans (22-10-15) | Kokoonpanot

JYP on voittanut kaksi edellistä otteluaan päästämättä maaliakaan. JYP on ollut vaikean alkukauden jälkeen vahva kotijoukkue: 13:sta edellisestä kotipelistään se on voittanut 10 ja hävinnyt vain kerran varsinaisilla peliajoilla. Pelicans palasi edellisessä ottelussaan voittokantaan kaatamalla Tapparan suurinumeroisesti kahden tappion jälkeen. Viidestä viimeisestä ottelusta Tappara-pelin voitto on joukkueen ainoa kolmen pisteen ottelu. Marraskuussa Pelicans voitti JYPin Lahdessa 3-1, mutta JYP otti joulukuussa revanssin 2-1-voitolla.

KooKoo (14-8-24) - HPK (19-11-17) | Kokoonpanot

KooKoo hävisi lauantaina SaiPalle ja on jäänyt neljässä viime ottelussaan ilman kolmen pisteen voittoa. Marraskuun lopulle KooKoo pelasi 1,58 pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla, mutta loppukauden keskiarvo on vain 0,77. HPK hävisi lauantaina JYPille kahden voittopelin jälkeen. Seitsemästä viime ottelustaan HPK on voittanut viisi. Joukkueet kohtasivat lokakuussa kahdesti ja molemmat voittivat vieraspelinsä 3-2.

Kärpät (30-7-9) - KalPa (15-11-20) | Kokoonpanot

Kärpät on voittanut kahdessa edellisessä ottelussaan Pelicansin ja Sportin yhteismaalein 13-3. Seitsemästä edellisestä ottelustaan Kärpät on voittanut kuusi. KalPa hävisi edellisessä ottelussaan lauantaina Ässille. Seitsemästä edellisestä vierasottelustaan KalPa on ottanut kaksi voittoa. KalPa voitti Kärpät syyskuussa Oulussa jatkoajalla 3-2, mutta Kärpät oli parempi lokakuussa Kuopiossa 4-2.

SaiPa (17-12-18) - Ässät (9-10-27) | Kokoonpanot

SaiPa voitti edellisessä ottelussaan lauantaina KooKoon maalilla. Kuudessa viime ottelussaan SaiPa on jäänyt vain kerran pisteittä. Ässät katkaisi lauantaina seitsemään ottelun venyneen tappioputkensa kaatamalla KalPan kotonaan. Kauden edellisistä kohtaamisista voitot ovat SaiPalle 2-1.


---
Julkaisija: Antti Seppänen