Ilvekselle ja JYPille tärkeät pistepotit – Jake Newton iski hattutempun

6.2.2019
Ilvekselle ja JYPille tärkeät pistepotit – Jake Newton iski hattutempun

JYPin Jake Newton nelinkertaisti kauden maalimääränsä keskiviikkona (Kuva: Jiri Halttunen)

Keskiviikon kuuden ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat Ilves, Lukko, JYP, HPK, Kärpät ja SaiPa. Illan ykkösnimi oli hattutempun iskenyt JYP-puolustaja Jake Newton. Newtonista tuli 12. puolustaja, joka on onnistunut iskemään hattutempun 2000-luvulla Liigan runkosarjassa.

Ilves-Sport 4–2 (1–0, 2–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves kasvatti keskiviikon kotivoitolla piste-eron playoffs-viivan alapuolella olevaan Sportiin jo kymmeneen pisteeseen. Tamperelaisten ykkösnimi oli kaksi maalia iskenyt Teemu Rautiainen. Ilveksen Erik Ahopelto iski ottelussa Liiga-uran ensimmäisen osuman. Ilves voitti Sportin runkosarjassa neljästi.

Jukurit-Lukko 1–2 VL (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko haki tiukan taistelun jälkeen Mikkelistä kaksi pistettä. Voittomaalikilpailussa ratkaisusta vastasi kokenut Toni Koivisto. Varsinaisella peliajalla onnistuivat Lukon Tapio Laakso ja Jukurien Kristian Tanus, jolle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen. Voitolla raumalaiset säilyttivät asemansa kuudentena. Mikkeliläiset ovat puolestaan neljän ottelun pisteputkessa.

JYP-Pelicans 6–2 (3–0, 1–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Jyväskylän keskiviikkoillan ykkösnimi oli hattutempun laukonut puolustaja Jake Newton. Newtonille vahvaa taustatukea antoivat peräti neljän (1+3) pisteen iltaa viettänyt Jani Tuppurainen ja pisteet 1+2 iskenyt Jarkko Immonen. Voitolla jyväskyläläiset repivät piste-eronsa 11. olevaan Sportiin neljään pisteeseen. Voitto oli JYPille kolmas peräkkäinen.

KooKoo-HPK 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)
>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK haki keskiviikkona täyden pistepotin Kouvolasta. Voiton takuumiehet olivat Niclas Lucenius ja Jere Innala. Molemmille hyökkääjille merkittiin pisteet 2+1. Hämeenlinnalaisille täysi pistepotti oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. KooKoolle tappio oli puolestaan neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Kouvolalaisten piste-ero viimeiseen playoffs-paikkaan on jo 12 pistettä.

Kärpät-KalPa 5–2 (1–0, 4–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Liigan kärjessä porskuttava Kärpät jatkoi vahvaan menoaan myös KalPaa vastaan. Oululaiset pitivät täyden pistepotin Raksilassa 5–2-voitolla. Kärppien tehokkain oli pisteet 1+2 iskenyt nuorten maailmanmestari Aleksi Heponiemi. Myös pisteet 1+1 merkkauttaneet Atte Ohtamaa ja Mika Pyörälä olivat väkevällä pelipäällä. Kärpät on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän. KalPalla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan kuusi pistettä.

SaiPa-Ässät 2–1 VL (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Liiga-jumbo Ässät kiusasi SaiPa pitkään Lappeenrannassa. Tiukka taistelu kääntyi kotijoukkueelle vasta voittomaalikilpailussa, kun Tomi Iso-Mustajärvi laukoi ratkaisun. Varsinaisella peliajalla maaliverkkoa heiluttivat kauden toisen osumansa tehnyt Ässien Aki Juusela ja SaiPan tasoituksesta vastannut Ahti Oksanen. Voitolla SaiPa paranteli asemiaan taistelussa viimeisistä playoffs-paikoista.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen