Liiga-tuomarit Mikko Kaukokari ja Hannu Sormunen tuomitsevat CHL-finaalissa

5.2.2019
Liiga-tuomarit Mikko Kaukokari ja Hannu Sormunen tuomitsevat CHL-finaalissa

Champions Hockey League on nimennyt CHL-finaalin tuomarit. Liigasta tuomari nelikkoon valittiin päätuomari Mikko Kaukokari ja linjatuomari Hannu Sormunen. Göteborgissa 7. helmikuuta pelattavassa finaalissa kohtaavat ruotsalainen Frölunda ja saksalainen Red Bull München.

Mikko Kaukokari debytoi Liigassa päätuomarina kaudella 2009–10. Kaukokari toimi päätuomarina CHL-finaalissa myös myös helmikuussa 2017. Kaukokari ansioluettelosta löytyvät myös MM-kisat 2018, alle 20-vuotiaiden MM-kisat vuosilta 2015 ja 2018. sekä alle 18-vuotiaiden MM-kisat 2014. Kaukokari on toiminut CHL-tuomarina vuodesta 2014 lähtien.

Kaukokarin tavoin myös Hannu Sormusella on vahva kansainvälinen kokemus. Sormunen nousi Liigaan linjatuomariksi kaudelle 2005-06. Sormusen on ansioluettelosta löytyvät muun muassa Olympialaiset 2018, MM-kisat 2017 ja 2018, alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2016 ja 2012 sekä alle 18-vuotiaiden MM-kisat 2015. Myös Sormusen ensimmäiset CHL-ottelut ovat kaudelta 2014.

Kaukokarin ja Sormusen lisäksi CHL-finaalin tuomarinelikkoon kuuluvat Sveitsin pääsarjasta tulevat päätuomari Marc Lemelin ja linjatuomari Bryce Kovacs.

– Valitut tuomarit sijoittuvat kotimaidensa liigojen kärkinimiin. He erottuivat edukseen erinomaisilla esityksillä aiemmissa CHL-otteluissa. He ovat ovat ansainneet mahdollisuuden toimia tämän vuoden CHL-finaalissa Göteborgissa, Champions Hockey Leaguen Bo Lennartsson kertoo.

* * *

Liiga onnittelee valinnasta ja toivottaa tsemppiä finaaliin!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen