Ilves sopimukseen tshekkiläisen maalivahtilupauksen kanssa

5.2.2019
Ilves sopimukseen tshekkiläisen maalivahtilupauksen kanssa

Ilves tiedottaa tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen 18-vuotiaan tshekkimaalivahti Lukáš Dostálin kanssa. Jo kahdella kaudella aikuisten sarjoissa pelannut Dostál liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen torstaina.

Tshekistä HC Kometa Brnon joukkueesta Ilvekseen siirtyvä Lukáš Dostál varattiin viime kesän NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella Anaheim Ducksiin numerolla 85. Viime kaudella hän pelasi lainalla maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja voitti keväällä Brnossa Tshekin nuorten mestaruuden. Dostál torjui myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viidessä pelissä ja pelasi ensimmäiset ottelunsa Brnon edustusjoukkueessa CHL:ssä.

Tällä kaudella Dostál on pelannut Tshekin kakkossarjassa 24 ottelua torjuntaprosentilla 91,5. Vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hän torjui neljä ottelua torjuntaprosentilla 95,7. Tammikuussa hän teki ensiesiintymisensä Tshekin pääsarjassa HC Kometa Brnon riveissä.

– Dostál on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista maalivahdeista maailmassa, ja hänellä on edessään loistava tulevaisuus. Lukáš tuo maalivahtiosastollemme lisää kilpailua, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän näki Ilveksen parhaana mahdollisena paikkana kehittyä loppukauden aikana, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo seuran tiedotteessa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen