Tässä ovat viikon kuumimmat pelaajat Liigassa – “Parhaimmillaan kaikki tuntuu onnistuvan”

4.2.2019
Tässä ovat viikon kuumimmat pelaajat Liigassa – “Parhaimmillaan kaikki tuntuu onnistuvan”

Kuluneen viikon kuumimmat pelaajat Liigassa olivat Joonas Rask (vas.), Oliwer Kaski ja Eetu Laurikainen.

Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi on valittu Pelicansin Oliwer Kaski. Kärkikolmikkoon sijoittuvat myös HIFK:n Joonas Rask ja JYPin Eetu Laurikainen.

Oliwer Kaski on ollut hurjassa pistevireessä viime viikkoina. Kahdeksassa viime ottelussaan Kaski on takonut peräti 16 (9+7) pistettä. Jan Latvalan nimissä ollut puolustajien seuraennätys meni samalla murskaksi. Puolustajien pistepörssin voitto on enää sinettiä vailla.

"Kun olet kuuma, parhaimmillaan kaikki tuntuu onnistuvan. Erittäin hyvällä itseluottamuksella operoiva maajoukkuepuolustaja pystyy suorituksillaan kantamaan Pelicansia. Laukoo paljon, ja harvoin ohi maalin. Saanut omalla tehokkuudellaan vastustajat omalla alueella varpailleen. Hyödyntää luisteluaan erinomaisesti. Viikon pisteet 3+3."

Joonas Rask onnistui maalinteossa niin SaiPaa kuin TPS:ääkin vastaan. Samalla syntyi yhden kauden maaliennätys 10. Liiga-kaudella. 28-vuotias SaPKo-kasvatti on tehnyt nyt 16 maalia.

"Rask pelaa tällä hetkellä väkevästi. Hän on vahva luistelija ja ajaa hanakasti maalille. Sähäkät vauhtikäännökset kylvävät tuhoa kaukalossa. Sen sai viimeksi kokea SaiPa Helsingissä, kun nopea käännös tipautti vartijat matkasta, ja siihen päätteeksi laitahyökkääjä laukoi kiekon maalin yläkulmaan. Ei jätä tilanteita ikinä kesken. Tykitti viikon kahteen peliin kolme maalia."

Eetu Laurikaisen viiden ottelun voittoputki katkesi SaiPaa vastaan, mutta viikonloppuna hän torjui kaksi peräkkäistä nollapeliä pysäyttämällä yhteensä 62 kiekkoa. Vuoden 2019 otteluissaan Laurikainen on torjunut 96,3 %:n varmuudella.

"Ollut aivan liekeissä uuden vuoden puolella, kahdeksasta pelatusta pelistä vain yksi tappio. Torjui putkeen kaksi nollapeliä, ja syntymäpäivänään Jukureita vastaan nollapelin lisäksi antoi avaussyötön voiton ratkaisseeseen jatkoaikamaaliin. JYP tarvitsee Laurikaiselta vastaavia otteita lisää päästäkseen pelaamaan vielä runkosarjan jälkeenkin."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen