SaiPan Vladimir Denisoville kahden ottelun pelikielto

30.1.2019
SaiPan Vladimir Denisoville kahden ottelun pelikielto

Kuva: Atte Rissanen

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi SaiPan Vladimir Denisoville kahden ottelun pelikiellon lauantain Pelicans–SaiPa-ottelussa tapahtuneesta polvitaklauksesta.

Denisov on pelikiellossa SaiPan kahdessa seuraavassa ottelussa: 30.1. JYP–SaiPa ja 31.1. HIFK–SaiPa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Vladimir Denisov
Ottelu: Pelicans–SaiPa
Peliaika: 28.42
Pelipäivä: 26.1.2019

1. Selostus asiasta

Pelicans–SaiPa-ottelun peliajassa 28.42 SaiPan Vladimir Denisov taklaa Pelicansin Miska Siikosta. Ottelussa tuomaristo tuomitsi tilanteesta Denisoville 5 minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta ja pelirangaistuksen (5+PR).

Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn. Päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulisi määrätä Denisoville ottelurangaistus polvitaklauksesta.

Denisov on antanut suullisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 152 mukaan polvitaklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Säännön ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta ja kuullut Denisovin lausuman. Otteluvideon perusteella delegaatio toteaa, että Denisov lähtee taklaamaan hyökkäävää Pelicansin Siikosta. Keskialueella Siikonen pyrkii väistämään lähestyvää Denisovia, joka reagoi Siikosen suunnanmuutokseen kääntämällä vasemman luistimen Siikosen suuntaan ja työntämällä hieman polvea eteenpäin. Tämän seurauksena Denisovin taklaus tapahtuu valtaosin polvella. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Denisovin taklaus on polvitaklaus.

Pelitilannetta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon tilanteen nopeuden ja myös Siikosen suunnanmuutoksen, delegaatio toteaa, että Denisov on taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa tavalla, josta tulee määrätä ottelurangaistus. Edellä mainituilla perusteilla delegaatio toteaa, että oikea rangaistus taklauksesta on kahden ottelun pelikielto.

Denisovilla ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa.

3. Ratkaisu

SaiPan Vladimir Denisoville määrätään kahden ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 28. lokakuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen