Kärppä-pakki viikon tulikuumin Liigassa – "Koordinaatio toimii erinomaisesti"

21.1.2019
Kärppä-pakki viikon tulikuumin Liigassa – "Koordinaatio toimii erinomaisesti"

Jani Hakanpää pelaa mainiota kautta Kärppien puolustuksessa. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärppien puolustaja Jani Hakanpää on nostettu Liigan Viikon tulikuumat –listan ykkösnimeksi viime viikon peliesityksillään. Hakanpään jälkeen listalle sijoittuvat Pelicans-maalivahti Juho Olkinuora ja HPK-hyökkääjä Niclas Lucenius.

Jani Hakanpää nousi viikon maaleillaan puolustajien maalipörssin kärkeen. Samalla pamahti rikki myös yhden kauden maaliennätys. 26-vuotias isokokoinen puolustaja pelaa neljättä kauttaan Kärpissä ja on tällä kaudella vakuuttanut myös maajoukkueessa.

"Viivalta useasti maaleja tykittänyt Hakanpää on valjastettu myös ylivoiman maskimieheksi, jonka paikalta isokokoinen puolustaja näytti silmä–käsi-koordinaationsa toimivan erinomaisesti. On mahtavan näköistä, kun pitkällä puolustajalla on myös hyvät kiekonkäsittelytaidot täydessä pelivauhdissa. Kolmen maalin viikolla teki uuden maaliennätyksensä."

Juho Olkinuora on ollut voitokas kaikissa tammikuun viidessä ottelussaan. Kahden nollapelin myötä kuukauden torjuntaprosentti on noussut 96,6:een ja päästettyjen maalien keskiarvo huima 0,83. Olkinuoran kauden voittoprosentti (64,0) on maalivahtivertailun kolmanneksi paras Kärppä-vahtien jälkeen.

"Liigan paras maalivahti tällä hetkellä. Nollasi TPS:n perjantaina Lahdessa. Nauttii niin paljon, että pystyy ottamaan yleisönkin haltuun. Kontrolloi kiekkoa hyvin ja tekee töitä nähdäkseen kaikki kiekot. Yksi merkittävimpiä syitä, miksi Pelicans on Liigan kuumin joukkue. Muiden onni, ettei päässyt pelaamaan kuin yhden nollapelin kuluneella viikolla."

Niclas Lucenius palasi marraskuussa Liigaan reilun kahden kauden tauon jälkeen. Tällä hetkellä takana kolmen pelin maali- ja pisteputki (3+2). 29-vuotiaan Luceniuksen pistetahti on kovempi kuin koskaan 10 kauden Liiga-uralla.

"Erittäin taitava sentteri on omistanut aina erinomaisen peliälyn sekä taidot. Suurimpana haasteena on ollut ammattimaisuus. Mestiksen kautta takaisin Liigaan palannut Lucenius on löytänyt ammattimaisuuden vanhemmalla iällä. HPK:ssa vaatimustaso on kova, ja nuori sekä innovatiivinen ympäristö näyttää sopivan kokeneemmalle Luceniukselle hyvin. Aloittanut vuoden erinomaisesti. Viime viikon kahteen peliin pisteet 2+2."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen