Liiga lauantaina: Piristääkö Kuparin ja Heponiemen paluu Kärppiä?

12.1.2019
Liiga lauantaina: Piristääkö Kuparin ja Heponiemen paluu Kärppiä?

Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi olivat suuressa roolissa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa. (Kuva: Tomi Natri)

Liiga tarjoaa lauantaille seitsemän ottelun kierroksen. Illan tärppinä on muun muassa Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin paluu Kärppien kokoonpanoon. Lue lähtökohdat kierroksen otteluihin.

Tappara (19-8-12) - Sport (11-16-12) | Kokoonpanot

Tappara liitelee neljän ottelun voittoputkessa ja viimeisimpänä jyrän alle jäi perjantaina TPS lukemin 4-2. Ykköstähdistä Kristian Kuusela sai päätettyä pitkän maalittoman putkensa ja on nyt osunut kahdessa ottelussa peräkkäin, mutta vierellä pelaavan Jarkko Malisen pisteet ovat olleet tiukassa. Taitavana sentterinä tunnettu Malinen on nakutellut viimeiseen kymmeneen otteluun vain yhden syötön. Sport antaa tamperelaisille vahvan vastuksen joukkueiden kauden viidennessä kohtaamisessa. Vaasalaiset ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan neljä, eikä kuuden parhaan joukkoon ole eroa kuin kaksi pistettä.

HPK (15-10-14) - Ilves (14-9-15) | Kokoonpanot

HPK:n ja Ilveksen edelliset viisi ottelua ovat menneet pitkälti samanlaisella tavalla. Molemmat joukkueet ovat jääneet tuona aikana pisteittä vain kerran. HPK yrittää pysytellä kuuden kärjessä, Ilves puolestaan kasvattaa eroa alapuolellaan tuleviin uhkaajiin. Kotijoukkueen täsmäaseena toimii pistepörssiä johtava Teemu Turunen. Turunen on viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana pisteitä on ropissut 6+3. Ilveksen kultakypärä Arttu Ruotsalainen on kolmen ottelun pisteputkessa.

Jukurit (11-11-17) - HIFK (14-11-13) | Kokoonpanot

Mikkelissä haikaillaan kovasti pudotuspelipaikan puolesta, mutta ero viimeiseen tonttiin auringossa on edelleen seitsemän pisteen päässä, eikä ero tunnu kaventuvan. Viikko sitten joukkue tosin voitti Kärpät, mikä antoi varmasti uskoa. HIFK hävisi perjantaina kotihallissaan HPK:lle, mutta muuten joukkueen käyrä osoittaa ylöspäin ja suoraan puolivälieräpaikkaan on vielä kaikki mahdollisuudet. Helsinkiläiset ovat saaneet viime aikoina useamman mielenkiintoisen vahvistuksen, kun Jasse Ikonen, Joonas Lyytinen ja Sakari Salminen liittyivät joukkueeseen.

KooKoo (12-6-21) - Pelicans (13-11-12) | Kokoonpanot

KooKoo:lla ei kulje. Joulu-tammikuun aikana pelatuista 13 ottelusta kouvolalaiset ovat voittaneet vain kolme. Puolustus on alkanut vuotaa vielä aiempaa pahemmin ja tammikuun kolmessa ottelussa omiin on uponnut jo 14 maalia. Kärkiyksilöt tekevät tulosta, mutta materiaalin leveys ei riitä, eikä maalivahti Juha Järvenpään loukkaantuminen helpota asiaa. Pelicansilla sen sijaan kulkee ja kovaa. Neljäntenä sarjataulukossa majaileva pelikaanipakka on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan peräti kahdeksan, eikä hiipumista ole odotettavissa lauantainakaan.

Kärpät (10-16-11) - Lukko (13-9-14) | Kokoonpanot

Kärpät on yhä tukevassa sarjajohdossa, mutta pieniä hasseja on viime aikoina sattunut. Tämän vuoden puolella pelatuista neljästä ottelustaan oululaiset ovat hävinneet kolme. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittaneet Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi tekevät paluun kokoonpanoon ja tuovat varmasti energiaa joukkueelle. Lukon joulukuun lentokeli on vaihtunut aavistuksen arkisempaan aherrukseen. Viiden ottelun kuntopuntarissa raumalaiset ovat sijalla 9.

Ässät (16-8-12) - SaiPa (12-8-15) | Kokoonpanot

Ässien ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on lohduton 18 pistettä, eikä suurta ryhtiliikettä ole näkynyt. Porilaisten kultakypärä Sakari Salminen siirtyi kuluvalla viikolla HIFK:n riveihin. Pientä piristystä sarjajumbo sai perjantaina nappaamalla 2-1-vierasvoiton Ilveksestä. Helppoa ei ole SaiPallakaan. Suora puolivälieräpaikka on karannut kuuden pisteen päähän pitkälti nihkeän maalinteon takia. Torstaina lappeenrantalaiset kuitenkin hakivat Raumalta voiton voittomaalikilpailun jälkeen.

KalPa (7-8-21) - JYP (16-8-13) | Kokoonpanot

KalPa metsästää pudotuspelipaikkaa ja paljon on töitä vielä tehtävänä. Kaksi edellistä otteluaan joukkue on hävinnyt, mutta nämä tappiot tulivat kovavireisille Tapparalle ja Pelicansille. Tuota samaa, eli pudotuspelipaikkaa metsästää myös JYP, joka on noussut sarjataulukossa kaksi pistettä KalPan edelle. JYP on neljän ottelun voittoputkessa, ja mikäli sama vire jatkuu pitempäänkin, on pudotuspelipaikka vielä hyvinkin mahdollinen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen