Liiga perjantaina: Kuuden pelin kierros – iso joukko maailmanmestareita jälleen huomion kohteena

11.1.2019
Liiga perjantaina: Kuuden pelin kierros – iso joukko maailmanmestareita jälleen huomion kohteena

Perjantaina huomionosoitusten kohteena ovat Nuorten Leijonien maailmanmestarit Jesse Ylönen (vas.), Teemu Engberg, Anton Lundell, Kaapo Kakko, Oskari Laaksonen, Anttoni Honka ja Samuli Vainionpää.

Viikonloppu käynnistyy kuudella ottelulla. Kuntopuntarin kärkijoukkueisiin kuuluva Pelicans isännöi KalPaa. Sarjataulukon kakkonen TPS saa vieraakseen Tapparan, joka on ollut voitokas edellisissä otteluissaan. Nuorten Leijonien maailmanmestareita palkitaan Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa ja Turussa. Lue taustat illan kierrokselle.

>> Lue myös: Veikkauksen ennakko illan kierrokselle

HIFK (14-11-12) - HPK (14-10-14) | Kokoonpanot

HIFK on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Kuntopuntarissa joukkue on menestynyt viime kierroksilla hyvin: yhdeksästä viime ottelustaan HIFK on voittanut seitsemän. Kotiotteluiden voittoputki on viiden ottelun mittainen. HPK hävisi keskiviikkona Tapparalle kahden voittopelin jälkeen. Kuudesta edellisestä vierasottelustaan HPK on voittanut vain yhden. HIFK ja HPK kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella. Voitot ovat HPK:n eduksi 2-1.

Ilves (14-9-14) - Ässät (7-8-22) | Kokoonpanot

Ilves palasi edellisessä ottelussa lauantaina voittokantaan kahden tappion jälkeen. Kahdeksassa edellisessä ottelussaan Ilves on hävinnyt vain kerran varsinaisilla peliajoilla. Ässät on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Kahdeksasta edellisestä vieraspelistä on tullut vain yksi voitto. Varsinaisella peliajalla Ässät on voittanut vieraissa viimeksi 23. marraskuuta. Syyskaudella sekä Ilves että Ässät ottivat keskinäisissä otteluissa 3-2-vierasvoiton jatkoajalla.

JYP (10-12-15) - Jukurit (11-10-17) | Kokoonpanot

JYP lähtee otteluun kolmen pelin voittoputkessa, kun jaksolla ovat kaatuneet Ässät, Lukko ja TPS. Kotiotteluistaan JYPillä on kahdeksan ottelun pisteputki takanaan (kuusi voittoa). Jukurit yllätti lauantaina Kärpät Oulussa ja palasi voittojen tielle kahden tappion jälkeen. Jukurit on voittanut kuudesta viime ottelustaan neljä. JYP ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi, ja kaikki ottelut ovat päättyneet vierasvoittoon (2-2).

Pelicans (17-8-13) - KalPa (12-8-16) | Kokoonpanot

Pelicansin vire on ollut vahva viime kierroksilla: joukkue on napannut seitsemästä viime ottelustaan kuusi voittoa. Kuudesta edellisestä kotipelistä Pelicans on voittanut viisi. KalPan kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina Tapparaa vastaan. Kuudesta edellisestä vierasottelustaan KalPa on voittanut neljä. Syyskaudella Pelicans voitti KalPan lokakuussa Lahdessa 4-0 ja marraskuussa Kuopiossa 2-1.

Sport (10-16-12) - Kärpät (24-7-7) | Kokoonpanot

Sport hävisi edellisessä ottelussaan Ilvekselle kotonaan kolmen voittopelin jälkeen. Viidessä edellisessä kotiottelussaan Sport on jäänyt ilman kolmen pisteen voittoa (kaksi jatkoaikavoittoa). Kärpät palasi voittokantaan keskiviikkona KooKoota vastaan kahden tappiopelin jälkeen. Neljästä edellisestä vieraspelistään Kärpät on hävinnyt vain yhden. Syyskaudella Kärpät voitti Sportin molemmissa kohtaamisissa.

TPS (20-8-10) - Tappara (18-8-12) | Kokoonpanot

TPS on hävinnyt kahdessa edellisessä ottelussaan Sportille ja JYPille. Edellisessä kotiottelussaan TPS hävisi Sportille 0-4. Edellisistä kahdeksasta kotiottelustaan TPS oli voittanut kuusi. Tappara on kääntänyt kuuden ottelun tappioputken kolmen ottelun voittoputkeksi. Seitsemästä edellisestä vierasottelustaan kirvesrinnat on voittanut vain kaksi. Syyskaudella Tappara voitti TPS:n lokakuussa Turussa 1-0, mutta TPS otti revanssin reilut kaksi viikkoa myöhemmin Tampereella 5-0-voitolla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen