HPK päätti HIFK:n kotivoittojen putken, Sport kaatoi Kärpät Vaasassa

11.1.2019
HPK päätti HIFK:n kotivoittojen putken, Sport kaatoi Kärpät Vaasassa

Teemu Turunen osui kahdesti ja rikkoi ensimmäisenä pelaajana tällä kaudella 40 tehopisteen rajan. (Kuva: Mikko Pylkkö)

HIFK-HPK 2–3 (0–0, 1–1, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

HIFK:n viiden kotivoiton putki katkesi, kun HPK haki vierasvoiton Helsingistä. Illan hahmoina toimivat HIFK:n Tommi Santala ja HPK:n Teemu Turunen, jotka viimeistelivät kaksi maalia mieheen. Turunen nousi maaliensa ansiosta pistepörssin kärkipaikalle. Iikka Kangasniemi teki paluun peleihin kahden viikon tauon jälkeen ja ketjukaverikseen hän sai Ässistä siirtyneen Sakari Salmisen. Molemmat saalistivat syöttöpisteen HIFK:n toiseen maaliin. Mestis-seura RoKi:sta Emil Larmia paikkaamaan hankittu Rasmus Reijola pelasi hämeenlinnalaisten maalilla saaden uransa ensimmäisestä Liiga-ottelusta heti voiton. HPK piti HIFK:n takanaan sarjataulukossa ja pysyi kuuden parhaan joukossa.

Ilves-Ässät 1–2 (1–0, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Tampereella nähtiin draamaa Ilveksen ja Ässien kohdatessa. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet jatkoajalla ja tälläkin kertaa näytti siltä, että ratkaisua ei saada varsinaisella peliajalla. Ässät nousi kuitenkin voittoon muutama minuutti ennen loppua Jerry Sammaliston kauden toisella maalilla. Kaksi sekuntia ennen ottelun päättymistä Ässien Tommi Taimi sai vielä ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tappio päätti Ilveksen neljän ottelun pisteputken. Ässät puolestaan katkaisi neljän ottelun tappioputkensa.

JYP-Jukurit 3–2 JA (1–0, 1–1, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Jyväskylässä nähtiin kahden kipeästi pisteitä tarvitsevan joukkueen välinen mittelö. JYP siirtyi 2-0-johtoon Jarkko Immosen ja Juuso Vainion maaleilla, mutta Jukurit venytti ottelun jatkoajalle Joonas Kalliolan ja Mika Partasen osumien avustuksella. JYP nappasi lopulta neljännen voittonsa putkeen, kun Julius Nättinen onnistui jatkoajalla. Jyväskyläläisten ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on nyt seitsemän pistettä, Jukurit on pisteen perässä.

Pelicans-KalPa 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicansin vahva alku riitti perjantaina lopulta voittoon asti. Jesse Saarinen osui kahdesti ja Niko Kivelä kertaalleen, kun Pelicans johti jo 3-0. KalPa kavensi vielä kahdesti päätöserän loppupuolella, mutta tasoihin asti se ei riittänyt. KalPan maalit tekivät Alexander Ruuttu ja Otto Leskinen. Ruuttu pelaa varsin väkevää kautta, sillä 11 otteluun on syntynyt jo seitsemän maalia. Pelicansille voitto oli kolmas peräkkäinen ja peräti kahdeksas viimeiseen kymmeneen otteluun. Hyvä jakso on nostanut lahtelaiset sarjataulukossa mukavasti jo neljänneksi. KalPalle tappio oli toinen putkeen.

Sport-Kärpät 2–1 (1–0, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Sportin ottelussa nähtiin totutusta poiketen maltilliset maalilukemat, kun joukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa Kärpistä 2-1-lukemin. Vaasalaisten voiton kapellimestareina toimivat Olavi Vauhkonen ja Antti Kalapudas, molemmille 1+1 pisteet. Oululaisten ainokaisen teki Ville Leskinen, jolle maali oli jo kauden 18:s. Kärpät on edelleen ylivoimaisessa sarjajohdossa, mutta joukkue on hävinnyt tammikuun neljästä pelistään kolme.

TPS-Tappara 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS ja Tappara kohtasivat kolmatta kertaa tällä kaudella. Aiemmissa kohtaamisissa toinen osapuoli oli jäänyt aina nollille, mutta tällä kertaa ottelu tarjosi kuusi osumaa. Tappara on aloittanut joulukuun suvantovaiheen jälkeen tammikuun vahvasti, sillä joukkue on voittanut neljä ottelua perätysten maalierolla 17-8. TPS:n vuosi alkoi puolestaan surkeasti tappioilla JYPiä ja Sportia vastaan, joten nyt tullut tappio oli jo kolmas putkeen. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden maalillaan Suomelle ratkaissut Kaapo Kakko teki paluun turkulaisten kokoonpanoon, mutta jäi vielä ilman pisteitä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen