SaiPalle kaksi pistettä Raumalta – Ahti Oksanen ratkaisijana

10.1.2019
SaiPalle kaksi pistettä Raumalta – Ahti Oksanen ratkaisijana

Ahti Oksanen on koonnut kauden 28 ottelussa pisteet 9+8. (Kuva: Kimmo Metsälä)

SaiPa haki torstaina Raumalta kaksi pistettä värikkäiden vaiheiden jälkeen. Voittomaalikilpailun ratkaisijaksi nousi SaiPan Ahti Oksanen. Vierasvoitto oli lappeenrantalaisille kauden viides. SaiPa on voittanut Lukon neljässä viimeisessä kohtaamisessa.

Lukko-SaiPa 4–5 VL (0–3, 2–0, 2–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Heikosti tällä kaudella vierasotteluissa esiintynyt SaiPa aloitti vahvasti Raumalla. Lappeenrantalaiset johtivat avauserän jälkeen 0–3 Jonatan Tanuksen, Brenden Kichtonin ja Tyler Morleyn maaleilla. Kolmannen maalin jälkeen Lukko vaihtoi maalilleen MM-kultamitalisti Lassi Lehtisen.

Toinen erä oli puolestaan kotijoukkueen. Lukko kiri Brandon DeFazion ja Eetu Koivistoisen maaleilla jo maalin päähän. Päätöserän alussa toistamiseen osunut Kichton jälleen tuplasi vierasjohdon.

Lukko kuitenkin esitti kotiyleisöä riemastuttaneen kirin päätöserän loppuhetkillä. Ensin illan pisteykkönen Jakub Krejcik (1+2) kavensi 3–4:ään ajassa 57.21 Lukon pelatessa kuudella viittä vastaan. Tasoitusmaali syntyi Heikki Liedeksen toimesta reilun minuutin myöhemmin ajassa 58.40. Myös tämä maali syntyi kuudella neljää vastaan.

Jatkoajalla maaleja ei nähty ja myös voittomaalikilpailussa ne olivat tiukassa. Ratkaisuun tarvittiin kymmenen laukojaa. Ainoa onnistuja oli SaiPan Ahti Oksanen. Näin kaksi pistettä matkasivat SaiPan vierasbussiin. Kaudesta 2004-05 lähtien on voittomaalikilpailuilla ratkottu otteluita ja Lukko ei ole onnistunut voittamaan SaiPaa vielä kertaakaan.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen