Liiga keskiviikkona: Maailmanmestarien juhlintaa

9.1.2019
Liiga keskiviikkona: Maailmanmestarien juhlintaa

Nuorten maailmanmestareita palkitaan ennen keskiviikon otteluita: Sami Moilanen (vas.), Aleksi Heponiemi, Toni Utunen ja Rasmus Kupari.

Liigassa pelataan keskiviikkona kaksi ottelua. Oulussa Kärpät isännöi KooKoota, ja ennen ottelua kotijoukkue palkitsee tuoreet nuorten maailmanmestarit, Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin. Tampereella ennen Tappara–HPK-ottelua huomionosoitusten kohteena ovat Tapparan Toni Utunen ja Sami Moilanen. Lue taustat illan otteluihin.

Kärpät - KooKoo | Kokoonpanot

Kärpät on hävinnyt kahdessa edellisessä ottelussaan HIFK:lle ja Jukureille. Mikkeliläisten voitto katkaisi Kärppien kuuden ottelun kotivoittoputken. Päävalmentajaa tiistaina vaihtanut KooKoo on hävinnyt neljästä edellisestä ottelustaan kolme. 10:stä viimeisestä ottelustaan KooKoo on voittanut vain yhden varsinaisilla peliajoilla. Edellinen kolmen pisteen vierasvoitto on tullut 23. marraskuuta. Kärpät on voittanut KooKoon molemmissa kauden edellisissä kohtaamisissa: marraskuussa Kouvolassa 4-0 ja joulukuussa Oulussa 6-1. Kärppien voittoputki keskinäisissä otteluissa on kuuden ottelun mittainen. Oulussa KooKoo on voittanut Kärpät Liiga-historian aikana vain kerran, 27.11.1988.

Tappara - HPK | Kokoonpanot

Tappara käänsi vuoden lopun kuuden ottelun tappioputkensa kahteen voittopeliin uuden vuoden puolella. HPK on voittanut myös kaksi edellistä otteluaan (Sport ja Ässät). Vierasotteluissaan HPK on sen sijaan menestynyt viime kierroksilla vaatimattomasti, kun viidestä viime ottelusta on tullut neljä tappiota. Syyskaudella sekä Tappara että HPK voittivat keskinäiset ottelut kotonaan 2-1. Tapparan kotivoittoputki HPK:ta vastaan on viiden ottelun mittainen. 11:n viimeisen kohtaamisen jaksolla HPK ei ole voittanut Tapparaa kertaakaan varsinaisilla peliajoilla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen