Viikon tulikuumimmat – “Vahvaan kuntoon kohti kevättä”

7.1.2019
Viikon tulikuumimmat – “Vahvaan kuntoon kohti kevättä”

Kuva: Tomi Natri

Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi on nostettu HIFK:n Lennart Petrell. Listan kärkikolmikkoon sijoittuvat myös Jukurien Jesper Piitulainen ja JYPin Eetu Laurikainen.

HIFK-kapteeni Lennart Petrellin syyskausi tuotti pisteet 4+1 ja onnistumiset olivat vähissä. Menneen viikon otteluissaan 34-vuotias Petrell nousi kuitenkin joukkueensa ratkaisijoihin.

"Kapteenin kausi on ollut haasteellinen. Tehot ovat kiertäneet ja varsinkin liikkeessä on ollut paljon parannettavaa. Viime viikon kahdessa pelissä Petrell oli elementissään. Pisteet 2+2, jalka liikkui ja teki kentällä oikeita ratkaisuja. HIFK:n kannalta on elintärkeää, että Petrell on pääsemässä vahvaan kuntoon kohti kevättä."

Seitsemättä kauttaan Liigassa pelaava Jesper Piitulainen löysi kateissa olleen tehokkuutensa vuodenvaihteen jälkeen ja onnistui maalinteossa sekä Tapparaa että Kärppiä vastaan. Viime kauden piste-ennätys (10+20) on saavutettavissa.

"Jukureissa on odotettu paljon pienikokoisen laitahyökkääjän tehokkuutta. Viime viikolla odotuksiin saatiin katetta, kun kolmeen peliin teräväliikkeinen Piitulainen iski pisteet 2+2. Alkukaudella vaivannut tehottomuus alkoi hieman helpottaa ja kiekot alkoivat pomppimaankin Piitulaiselle. Taitava hyökkääjä pystyy luomaan paikkoja muille, mutta viimeistelemään myös itse."

Eetu Laurikainen torjui voitot Lukkoa ja TPS:ää vastaan torjuntaprosentilla 95,2. On vähitellen lunastamassa kovia odotuksia ja kantanut päätorjuntavastuuta JYPin maalilla.

"Laurikainen oli joukkueensa tasaisin esiintyjä syksyllä ja tarjosi lähes jokaisessa ottelussa sauman voittoihin. Vuodenvaihteen jälkeen JYP on tälle kaudelle harvinaisesti jo kolmen ottelun voittoputkessa, jonka tärkeä tekijä on Laurikaisen otteiden vahvuus. Ei ole sortunut paineiden alla, vaan näyttää ammattilaisuutensa heikomminkin pelaavan joukkueen takana."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen