Tässä ovat Liigan parhaat maalintekijät joulukuussa

31.12.2018

Tässä ovat Liigan parhaat maalintekijät joulukuussa

Iikka Kangasniemi on ollut huipputehokas syyskauden otteluissaan. (Kuva: Mikko Pylkkö)

HIFK:n Iikka Kangasniemi oli Liigan joulukuun tehokkain maalitykki. Kangasniemi teki kuukauden kahdeksassa ottelussaan kuusi maalia. Samaan maalimäärään ylsivät myös enemmän otteluita pelanneet Kärppien Ville Leskinen ja TPS:n Zach Budish.

23-vuotiaan Kangasniemen kautta ovat vaivanneet loukkaantumiset. Syys-lokakuussa laitahyökkääjä pelasi vain viisi ottelua. Marraskuusta alkoi kuitenkin tehokas jakso, sillä Kangasniemi takoi 15 ottelussa peräti 11 maalia ja 19 pistettä. Joulukuussa Kangasniemi vietti otteluissa Tapparaa ja KalPaa vastaan kahden maalin iltaa. Kuukauden osumista yksi syntyi ylivoimalla ja kerran Kangasniemen maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Ville Leskisen maalivire on ollut marraskuusta alkaen lähes Iikka Kangasniemen luokkaa: 17 ottelussa on syntynyt 10 maalia. Joulukuussa Leskinen onnistui maalinteossa 10 ottelusta viidessä. Kahdesti Leskinen iski joukkueelleen ottelun voittomaalin.

Zach Budish pystyi lähes tuplaamaan alkukauden maalimääränsä joulukuun 11 ottelussaan. Viidessä ottelussa osunut Budish onnistui erikoistilanteissa ja teki kuudesta osumastaan kolme ylivoimapelissä. Kärppiä vastaan Budish viimeisteli ottelun voittomaalin.

Puolustajien parhaita maalintekijöitä joulukuussa olivat kolmesti osuneet Sportin Tony Sund ja Niklas Nevalainen.

Joulukuun parhaat maalintekijät
 
Iikka Kangasniemi HIFK   8 6
Ville Leskinen   Kärpät  10 6
Zach Budish    TPS   11 6
Roope Talaja    Sport   9 5
Malte Strömwall  KooKoo  9 5
Olavi Vauhkonen  Sport  10 5
Arttu Ilomäki   Lukko  10 5
Markus Nenonen   HPK   10 5
Jarno Kärki    Ässät  10 5
Oskar Osala    Kärpät  10 5
William Rapuzzi  Sport  10 5

---
Julkaisija: Antti Seppänen