KalPa valloitti Spengler Cupin – finaalissa kaatui Kanadan maajoukkue

31.12.2018
KalPa valloitti Spengler Cupin – finaalissa kaatui Kanadan maajoukkue

Kuopiolaisjuhlaa Vaillant Arenalta! (Kuva: KEYSTONE / Gian Ehrenzeller)

KalPa teki uudenvuoden aattona Sveitsin Davosissa historiaa, kun kuopiolaisjoukkue voitti ensimmäisenä suomalaisseurana Spengler Cupin. Finaalissa KalPa kaatoi Kanadan maajoukkueen voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 1–2. Ratkaisevan maalin iski hyökkääjä Jaakko Rissanen.

Spengler Cupin finaaliottelun kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia. Maalittomuudesta huolimatta Kanada oli kaksi ensimmäistä erää niskan päällä ja KalPan maalilla upeasti torjunut Denis Godla joutuikin useasti torjuntapuuhiin.

Ottelun avausmaali nähtiin kolmannen erän alussa ajassa 45.15, kun Kanadan Daniel Winnik iski läpiajosta jääneen irtokiekon ohi Godlan. Osuman alustivat Torrey Mitchell ja Adam Cracknell. Sitkeästi turnauksessa isompiaan haastanut KalPa ei luovuttanut tälläkään kertaa. Tasoitusmaali syntyi ajassa 51.24, kun Eetu Luostarinen huudatti kuopiolaiskannattajia. Tasoitusmaaliin syöttöpisteet merkkauttivat Lasse Lappalainen ja Mikko Nuutinen.

Viiden minuutin jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten edessä oli voittomaalikilpailu. Ratkaisun saamiseksi tarvittiin peräti 16 laukojaa. Kanadalta maalinteossa onnistuivat Zach Boychuk ja Cory Emmerton. KalPalta puolestaan maaliverkkoa heiluttivat Ville-Vesa Vainiola, Alexandre Texier ja ratkaisun iskenyt Jaakko Rissanen.

Kuopiolaiset voittivat turnauksen kaikki neljä otteluaan. Alkulohkossa joukkue kaatoi tshekkiläisen HC Ocelari Trinecin ja venäläisen Magnitogorskin. Semifinaalivaiheessa kakkoseksi jäi puolestaan isäntäjoukkue HC Davos.

Turnauksen tähdistökentälliseen KalPasta valittiin HC Ambri-Piottasta lainalla ollut sveitsiläismaalivahti Daniel Manzato ja 18-vuotias puolustaja Kim Nousiainen.

KalPa oli ensimmäinen suomalainen seurajoukkue, joka ylsi Spengler Cupin finaaliin ja turnausvoittoon.

Katso finaalin huippuhetket:

Katso KalPan päävalmentaja Sami Kapasen haastattelu:

>> Lue lisää: www.spenglercup.ch ja www.kalpa.fi!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen