Ässille kolmas peräkkäinen kotivoitto – Pelicans yllätti Tapparan

18.12.2018
Ässille kolmas peräkkäinen kotivoitto – Pelicans yllätti Tapparan

Tässä tuulettava Sakari Salminen kokosi tiistaina pisteet 1+1. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Viikon alkajaisiksi tiistaina pelattiin täysi seitsemän ottelun Liiga-kierros. Illan voittajat olivat Lukko, JYP, HIFK, Kärpät, TPS, Pelicans ja Ässät. Palaa kierroskatsauksesta tapahtumiin ja katso kaikki 34 maalia.

HPK-Lukko 3–4 VL (1–1, 0–1, 2–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko venytti tiistaina voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun raumalaiset hakivat HPK:lta kaksi pistettä. Voittomaalikilpailun ratkaisijaksi nousi Arttu Ilomäki. Lukko johti ottelua jo 1–3, mutta kotijoukkue kiri päätöserässä tasoihin Markus Nenosen ja Jere Innalan maaleilla. Raumalaisten 17-vuotias Antti Saarela iski ottelu Liiga-uransa avausmaalin. Voitolla Lukko nousi Liigassa jo kuudenneksi.

Jukurit-JYP 1–2 JA (0–1, 1–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

JYP palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan tiistaina Mikkelissä. Jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 12 sekuntia, kun Juuso Vainio iski ratkaisun kauden avausmaalillaan. Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat JYPin Markus Jokinen ja Jukurien Aleksi Salonen. Vainion tavoin osuma oli myös Saloselle kauden ensimmäinen. Toiseksi viimeisenä olevalle Jukureille tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen.

KalPa-HIFK 2–5 (1–2, 1–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Hyvän pelivireen löytänyt HIFK otti tiistaina kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun KalPa kaatui Kuopiossa lukemin 2–5. Helsinkiläisten ykköspistemiehet olivat Iikka Kangasniemi (2+1), Tommi Santala (0+3) ja Juhani Tyrväinen (2+0). KalPa on edennyt viimeiset kahdeksan ottelua voitto-tappio-tahdilla. Nousukuntoinen HIFK nousi voitolla kahdeksanneksi.

Kärpät-Ilves 2–1 JA (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärppien ja Ilveksen välisestä Liiga-ottelusta muodostui kuuma taistelu pisteistä. Päätöserään lähdettäessä Ilves johti ottelua Juho Liuksialan kauden viidennellä maalilla lukemin 0–1. Päätöserässä Kärpät tuli kuitenkin rinnalle Aleksi Mäkelän osumalla. Jatkoajalla sankariksi nousi ajassa 64.34 ottelun päättänyt Jasper Lindsten. Ottelussa jaettiin hurja määrä rangaistuksia. Ilvekselle jäähyminuutteja kertyi 68 ja Kärpille 54. Voitto oli Kärpille neljäs peräkkäinen.

SaiPa-TPS 0–2 (0–2, 0–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS voitti tiistaina toistamiseen tällä kaudella Lappeenrannassa. Liigan toiseksi paras kotijoukkue SaiPa taipui turkulaisille lukemin 0–2. TPS:n osumista vastasivat avauserässä osuneet Oskari Siiki ja Lauri Pajuniemi. Vierasjoukkueen maalilla norjalainen Henrik Haukeland pelasi Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin. Nollapeli vaati 22 torjuntaa. Voitto oli TPS:lle kolmas peräkkäinen. SaiPa on puolestaan tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa.

Tappara-Pelicans 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans yllätti tiistaina Tapparan Hakametsässä ja vei mukanaan täydet kolme pistettä. Lahtelaiset karkasivat ensimmäisen kympin aikana 0–2-johtoon Jesse Mankisen kahdella ylivoimamaalilla. Molemmat osumat alustivat Jesse Saarinen ja Hynek Zohorna. Illan komein maali nähtiin toisen erän alussa, kun vieraiden Niko Kivelä esitti upean rannelaukauksen Tappara-maalin ylänurkkaan. Tamperelaiset eivät tiistaina päässeet rinnalle, kavennusmaaleista vastasivat Jarkko Malinen ja kauden avausmaalinsa tehnyt Ben Blood. Vierasvoitto oli Pelicansille toinen peräkkäinen.

Ässät-KooKoo 5–2 (0–1, 3–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Pikku hiljaa heräilevä Ässät kaatoi tiistaina kotonaan Ässät lukemin 5–2. Voitto perustui vahvaan toiseen erään, jossa porilaiset onnistuivat peräti kolme kertaa. Ässien tehokkaimmat KooKoota vastaan olivat pisteet 1+1 merkkauttaneet Sakari Salminen ja Peter Tiivola. Kotivoitto oli Ässille kolmas peräkkäinen. Edelleen Liigassa viimeisenä oleva Ässät kavensi voitolla piste-eron viimeiseen playoffs-paikkaan kymmeneen pisteeseen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen