TPS:n Zach Budishille ei määrätty pelikieltoa – katso video

12.12.2018

arkena

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt TPS:n Zach Budishille pelikieltoa lauantain KooKoo–TPS-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Budish on pelikelpoinen TPS:n seuraavassa ottelussa, keskiviikkona 12.12. TPS–Jukurit.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Zach Budish
Ottelu: KooKoo–TPS
Peliaika 18:29
Pelipäivä: 8.12.2018

1. Selostus asiasta

KooKoo–TPS-ottelun peliajassa 18:29 TPS:n Zach Budish kaataa KooKoon Strömwallin. Tilanteesta jäällä tuomittiin 5+PR rangaistus jalkapyyhkäisystä. Tilannehuone on katsonut kyseisen teon ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Budishille ottelurangaistus jalkapyyhkäisystä.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Strömwall ei loukkaantunut tilanteessa.

Budish on antanut suullisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja piittaamattomasti pyyhkäisee tai iskee takaapäin jalallaan vastustajaa luistimeen saaden vastustajan horjahtamaan tai kaatumaan tai pelaaja piittaamattomasti vetää vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai pyyhkäisten jalalla vastustajan jalat alta. Säännön ii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Budish ja Strömwall kamppailevat keskialueella luistellessaan kiekon hallinnasta. Luistelun aikana Strömwall tekee vastataklauksen, joka horjuttaa Budishia ja jonka seurauksena Budish kaatuu. Kaatuessaan Budish vetää mukanaan Strömwallin jäähän.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Budish ei kaataessaan Strömwallin edellä mainitulla tavalla piittaamattomasti vaaranna vastustajaa, joten tilanteesta ei määrätä ottelurangaistusta.

3. Ratkaisu

TPS:n Zach Budishille ei määrätä pelikieltoa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

10. joulukuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen