Liiga perjantaina: Kotietu pitää?

7.12.2018
Liiga perjantaina: Kotietu pitää?

Kuva: Tomi Natri

Liiga jatkuu perjantaina viidellä ottelulla. Sport haastaa Helsingissä HIFK:n. Kärpät hakee HPK:ta vastaan jatkoa hurjalle vierasvoittoputkelleen. Ilves pelaa Mikkelissä Jukureita vastaan. Pelicans pyrkii murtamaan JYPin hallintaa Jyväskylän keskinäisissä otteluissa. KalPa kohtaa Turussa TPS:n. Tässä taustat illan kierrokselle.

>> Lue Veikkauksen ennakko JYP–Pelicans-otteluun

HIFK (8-9-9) - Sport (8-10-8) | Kokoonpanot

HIFK hävisi edellisessä ottelussaan lauantaina Tapparalle jatkoajalla. Edellisessä kotiottelussaan HIFK katkaisi neljän kotitappion putkensa. Sport on ollut voitokas kahdessa edellisessä ottelussaan SaiPaa ja JYPiä vastaan. Kahdeksasta edellisestä vierasottelustaan Sport on voittanut vain yhden varsinaisilla peliajoilla (kaksi jatkoaikavoittoa). Syyskuussa HIFK voitti Sportin Vaasassa 4-3 Joonas Raskin jatkoaikamaalilla. HIFK:lla on neljän ottelun voittoputki keskinäisistä otteluista.

HPK (12-6-10) - Kärpät (18-5-3) | Kokoonpanot

HPK kärsi keskiviikkona vierastappion Pelicansille. Kotonaan HPK on voittanut kolme neljästä edellisestä ottelustaan. Kärpät lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Vierasotteluistaan Kärpillä on takanaan huima, peräti 11 ottelun voittoputki. HPK ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: syyskuussa Kärpät voitti kotonaan 4-0 ja marraskuun alussa Hämeenlinnassa 4-1. Viime kaudella HPK hallitsi kohtaamisia voitoin 4-2.

Jukurit (8-7-12) - Ilves (10-5-12) | Kokoonpanot

Jukurit on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Kahdeksasta edellisestä ottelusta on tullut kaksi voittoa. Seitsemästä edellisestä kotiottelustaan joukkue on napannut kuitenkin viisi voittoa. Ilves on voittanut kahdessa edellisessä ottelussaan Ässät ja KooKoon. Viidessä edellisessä vierasottelussaan Ilves on jäänyt ilman kolmen pisteen voittoa. Lokakuussa Ilves voitti Jukurit kotonaan 1-0 Panu Miehon maalilla. Mikkelin kohtaamisista voitot ovat Ilvekselle 3-1.

JYP (6-8-13) - Pelicans (11-7-10) | Kokoonpanot

JYPin viiden ottelun voittoputki on kääntynyt tappioiksi kahdessa edellisessä ottelussa HIFK:ta ja Sportia vastaan. Kotonaan JYP on voittanut kolme edellistä kamppailuaan. Pelicans katkaisi edellisessä ottelussaan keskiviikkona HPK:ta vastaan kuuden ottelun tappioputkensa. Kuudesta edellisestä vieraspelistään Pelicans on hävinnyt viisi. Marraskuun alussa Pelicans voitti JYPin Lahdessa 3-1. Jyväskylän 10:stä viimeisestä kohtaamisesta voitot ovat JYPille 9-1.

TPS (14-7-5) - KalPa (7-8-13) | Kokoonpanot

TPS:n kolmen ottelun voittoputki katkesi viime lauantaina vierastappioon Lukolle. Kotonaan TPS on voittanut kolme edellistä otteluaan. KalPa hävisi edellisessä ottelussaan kotonaan HPK:lle 0-4. Kaksi edellistä vierasotteluaan KalPa on voittanut yhteismaalein 9-3. Marraskuun puolivälissä KalPa voitti TPS:n kotonaan voittomaalikilpailussa 3-2. Kuudesta edellisestä Turun kamppailusta TPS on voittanut viisi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen