Liiga keskiviikkona: Hämeen herruus jaossa Lahdessa

5.12.2018
Liiga keskiviikkona: Hämeen herruus jaossa Lahdessa

Kuva: Tomi Natri

Itsenäisyyspäivän viettoon valmistaudutaan neljällä ottelulla. Voittokantaan edellisessä ottelussa palannut Ilves saa haasteen KooKoolta. Lukko hakee kotonaan revanssia Jukureista. Hämeen herruudesta pelataan Lahdessa Pelicansin ja HPK:n välillä. Ässät isännöi SaiPaa. Lue taustat illan kierrokselle.

Ilves - KooKoo | Kokoonpanot

Ilves katkaisi lauantain jatkoaikavoitollaan Ässistä kuuden ottelun tappioputkensa. Kahdeksasta edellisestä kotiottelustaan Ilves on hankkinut vain yhden kolmen pisteen voiton. KooKoolla on häviöt kahdesta edellisestä ottelustaan. Niitä edeltänyt vahva jakso tuotti kuusi voittoa seitsemästä ottelusta. Lokakuussa KooKoo voitti Ilveksen Kouvolassa Malte Strömwallin jatkoaikamaalilla. Samalla katkesi Ilveksen kuuden ottelun voittoputki keskinäisissä peleissä. Tampereella KooKoo on voittanut viimeksi 10.3.2016.

Lukko - Jukurit | Kokoonpanot

Lukko oli lauantaina voitokas TPS:ää vastaan. Samalla joukkue palasi kolmen pisteen voittokantaan kotonaan neljän kotiottelun tauon jälkeen. Jukurit on hävinnyt kahdessa edellisessä ottelussaan Tapparalle ja KalPalle. Seitsemästä edellisestä ottelustaan Jukurit on voittanut kaksi. Lokakuun lopussa Jukurit voitti Lukon Mikkelissä voittomaalikilpailussa 2-1 ja on voittanut nyt kolme viimeisintä kohtaamista, jotka kaikki ovat venyneet jatkoajoille. Rauman kohtaamisista voitot ovat Jukurien eduksi 3-1.

Pelicans - HPK | Kokoonpanot

Pelicansin tappioputki on venynyt kuuden ottelun mittaiseksi. Syyskauden 14 kotipelistään Pelicans on voittanut seitsemän. HPK on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä yhteismaalein 18-4. Syksyn 13 vierasottelustaan joukkue on voittanut seitsemän. Hämeen herruudesta pelataan tällä kaudella kolmannen kerran: HPK voitti Pelicansin lokakuussa Hämeenlinnassa 2-1, mutta Pelicans otti revanssin marraskuussa Lahdessa voittamalla 4-1. Lahden 13:sta viimeisimmästä kohtaamisesta HPK on voittanut varsinaisella peliajalla vain yhden.

Ässät - SaiPa | Kokoonpanot

Ässät on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. 13 kotipelistään joukkue on hankkinut vain yhden kolmen pisteen voiton. SaiPa on jäänyt viimeisten kahdeksan pelin jaksolla vain kerran kokonaan pisteittä. Viime perjantaina SaiPa voitti vieraissa Ilveksen ja katkaisi kuuden ottelun vierastappioputkensa. Syyskuussa SaiPa voitti Ässät kotonaan 4-1. Porissa Ässät on hallinnut: yhdeksästä edellisestä kohtaamisesta SaiPalla on vain yksi kolmen pisteen voitto.


---
Julkaisija: Antti Seppänen