Itsenäisyyspäivän aatto oli Liigassa kotivoittojen ilta

5.12.2018
Itsenäisyyspäivän aatto oli Liigassa kotivoittojen ilta

Niklas Peltomäen Liiga-uran avausmaali syntyi seitsemännessä ottelussa. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Itsenäisyyspäivän aattona Liigassa nähtiin neljä kotivoittoa. Ilves kaatoi Hakametsässä KooKoon, Lukko oli niukasti Jukureita parempi, Pelicans otti toisen kiinnityksen Hämeen herruuteen ja Ässät palasi voittojen tielle SaiPan kustannuksella.

Ilves–KooKoo 4–2 (0–1, 3–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves oli Hakametsässä jälleen vaikea vastus KooKoolle. Tampereella KooKoo on voittanut viimeksi 10.3.2016. Keskiviikkona tamperelaiset kaatoivat kouvolalaisvieraat vahvan toisen erän ansiosta lukemin 4–2. Ilveksen ykkösnimet olivat kaksi maalia tehnyt Joona Ikonen ja pisteet 1+2 kerännyt Arttu Ruotsalainen. Voitto oli Ilvekselle toinen peräkkäinen, KooKoolle tappio oli puolestaan kolmas peräkkäinen. Voitolla Ilves nousi KooKoon ohi kahdeksanneksi.

Lukko–Jukurit 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko otti keskiviikkona toisen peräkkäisen voittonsa, kun Jukurit kaatui Raumalla niukasti lukemin 2–1. Raumalaisten osumista vastasivat kauden toisen maalinsa tehnyt Aaro Vidgren ja voittomaalin päätöserän alussa iskenyt Janne Keränen. Jukurien kavennusmaali oli kapteeni Miika Roineen käsialaa. Nousuvireinen Lukko on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Jukureille tappio oli puolestaan kolmas peräkkäinen. Voitolla Lukko nousi kiinni viimeiseen playoffs-paikkaan.

Pelicans–HPK 5–2 (1–0, 2–0, 2–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans katkaisi keskiviikkona kuuden ottelun tappioputkensa kaatamalla Isku Areenalla HPK:n. Voiton myötä lahtelaiset ottivat toisen kiinnityksen Hämeen herruuteen. Pelicans ratkaisi keskiviikon ottelun kahden ensimmäisen erän aikana. Turkoosipaitojen ykkösnimet olivat pisteet 1+1 merkkauttanut Mikko Kousa, kaksi maalia päätöserässä iskenyt Hynek Zohorna ja peräti kolme maalia alustanut Jesse Saarinen. Voitolla Pelicans nousi Liigassa kuudenneksi.

Ässät–SaiPa 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Ässät palasi keskiviikkona neljän tappion jälkeen voittokantaan, kun kauden aikana ainoastaan neljä vierasvoittoa ottanut SaiPa kaatui Isomäki Areenassa. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kauden avausmaalinsa tehnyt Mikko Salmio ja Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Niklas Peltomäki. Vierasjoukkueen kavennusmaalista vastasi sekunti ennen päätössummeria osunut Ahti Oksanen. Viimeisenä olevan Ässien matka pois jumbopaikalta on nyt kuusi pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen