Kärpille maalin tappio CHL:n neljännesfinaalien avauksessa

4.12.2018
Kärpille maalin tappio CHL:n neljännesfinaalien avauksessa

REd Bull Salzburgin John Hughes iski voittomaalin ajassa 59.57. (Kuva: CHL)

Kärpät koki maalin tappion Red Bull Salzburgille CHL:n neljännesfinaalien avausottelussa Itävallassa. Toinen osaottelu pelataan tiistaina 11. joulukuuta Oulussa. Jatkopaikka ratkeaa yhteismaaleilla.

Red Bull Salzburg–Kärpät 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Salzburgin Brant Harris, joka osui sekä toisen erän alussa että kolmannen erän alussa. Kärpät kiri itävaltalaisten johdon kiinni kuitenkin ennen päätöserän viimeistä kymppiä. Oululaisten maaleista vastasivat Nicklas Lasu ja Jyri Junnila.

Kärppien kirin pilasi kolme sekuntia ennen päätössummeria osunut John Hughes. Kaudella 2009–10 Tapparaa edustaneen Hughesin maalin myötä Kärpät lähtee neljännesfinaalin toiseen osaotteluun maalin takaa-ajoasemasta.

– Tiukka ja tasainen vääntö. Molemmat käänsivät peliä nopeasti. Kotijoukkue oli todella energinen ja hyökkäysaltis. Marginaalit ovat pienet näissä peleissä.

– Totta kai viimeisten sekuntien takaisku harmittaa, mutta se on peliä. CHL:n pudotuspelit kestävät 120 minuuttia. Nyt lähdemme yhden maalin takamatkalta, ja on turha laittaa päätä pensaaseen, Kärppien valmentaja Lauri Mikkola summasi ottelun jälkeen.

Ratkaiseva osaottelu pelataan Oulussa tiistaina 11.12. Semifinaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteismaalien perusteella. Vierasmaalisääntöä ei ole.

>> Katso kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen