Tappara nollasi Ässät – Kuusela ja Bäckström voiton takuumiehet

3.12.2018
Tappara nollasi Ässät – Kuusela ja Bäckström voiton takuumiehet

Kristian Kuusela nousi Tapparan pisteykköseksi. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Tappara oli jälleen vahva Ässiä vastaan Hakametsässä. Tamperelaiset pitivät täyden pistepotin kotonaan lukemin 2–0. Kirvesrintojen ykkösnimet olivat kaksi maalia tehnyt Kristian Kuusela ja nollapelin pelannut Niklas Bäckström.

Tappara–Ässät 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Maanantai-illan avauserä oli selvästi kotijoukkue Tapparan hallintaa. Tästä kertovat karua kieltään maalivahtien torjunnat: Bäckström 1 ja Bernard 16. Lisäksi Ässät joutui ottamaan peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Tappara pääsi tulostaululle kuitenkin vain kertaalleen, kun kapteeni Kristian Kuusela osui ajassa 14.07. Osuman alustivat Jan-Mikael Järvinen ja Aleksi Elorinne.

Seuraavaa maali jouduttiinkin odottelemaan aina ottelun viimeiselle minuutille asti. Asialla oli jälleen Kuusela, kun hyökkääjä ratkaisi ottelun tyhjään maaliin syntyneellä osumalla ajassa 59.26. Kuuselan illan toiseen maaliin syöttöpisteen merkkautti aloitusvoiton vääntänyt Juhani Jasu.

Tapparan pistepörssin kärkeen nousseen Kuuselan ohella Tapparan ykkösnimi oli kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Niklas Bäckström. Konkarimaalivahti joutui torjumaan ainoastaan 19 kertaa.

Maanantain ottelu päätti Tapparan tiukan jakson, jossa joukkue pelasi neljä ottelua kuuden päivän sisällä. Neljästä ottelusta oli tuloksena upeat yksitoista pistettä. Ässille tappio oli neljäs peräkkäinen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen